Masaya och Mombacho

Ifrån Granada är det lätt att bestiga de två vulkanerna Masaya och Mombacho. För guds skull, boka inte en organiserad resa. Det är superenkelt att på egen hand ta bussen till båda vulkanerna. Funderar du på att besöka hantverksmarknaden i Masaya? – Hoppa över den. Det är en enorm turistfälla med dyrt krimskrams.

Desde Granada es fácil hacer excursiones a los dos volcanes Msaya y Mombacho por su propia cuenta. ¿Piensas ir al mercado artesanal de Masaya? – No merece la pena. El mercado, diseñado únicamente para el turismo, sólo ofrece baratijas por precios altos. – nada más.
granada10Ifrån Masayas krater väller det ut svaveldioxid. – Masaya emite grandes cantidades de dióxido de azufre. 
granada11Det går en väg rakt upp till kratern utav vulkanen! Det går till och med att kör bil hela vägen upp. Jag och Cherrypie tog tillfället i akt och sträckte ut tummen i luften när det passerade en bil och liftade hela vägen upp!
granada12 granada13Innan européerna kom till landet så var vulkanen en plats för religiösa ritualer. När spanjorerna kom hit så valde de att kalla vulkanen för “Djävulens mun”. De satte upp ett kors vid kratern för att försöka mota bort djävulen. 

Fue objeto de veneración por los habitantes de la zona antes de la llegada de los europeos. Los españoles llamaron al volcán “boca del infierno” y colocaron en el siglo XVI una cruz para conjurar al diablo.
granada14 granada15 granada16 granada17 granada18Det var en av de vackraste vulkanerna som vi besökt. 
granada19 granada20 granada22Nu är vi uppe vid Mombachos krater, som jag på egen hand tog mig upp för.

Molnskog kallas den typen av skog som finns uppe på vulkanen. En del av skogen är dvärgskog. Det innebär helt enkelt att en del av floran i skogen är dvärgväxt. 
granada23 granada24Uppe på Mombachos sluttning odlas det kaffe. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *