Långhelgen part I.

Hej och välkomna,

För några veckor sedan så gjorde jag en ganska stor rundresa som startade på Bergamos flygplats, där jag hade hyrt bil. Därifrån så tog jag mig norrut mot Comosjön, som blev mitt första stopp. Jag övernattade i Domaso som ligger vid den norra delen av Comosjön. Morgonen därpå åkte jag vidare mot bergen, mot Schweiz och mot Heidis stuga. Vidare tog jag mig sedan till slott i mikrostaten Liechtenstein. Sedan tog jag mig neråt i Schweiz igen och stannade till i staden Lugano. Jag spenderade sedan en natt i bilen(!) i Como innan jag tog mig vidare mot Gardasjön. På vägen dit tog jag en avstickare till Brescia. Ja ni hör ju! Allt det hann jag med under en enda långhelg. Det var intensivt men otroligt härligt. I ett par inlägg framöver kommer ni att få följa med på resan!

Det var rena rama vansinnet att hyra en bil i just Italien utan att samtidigt teckna en försäkring. Hur tänkte jag där? Jag tänkte att försäkringen kostade betydligt mycket mer än själva hyrningen av bilen själv. Men! Det hade varit värt. Jag ångrade mig bittert nästan direkt. Jag hade inte kört bil på länge när även jag satte mig vid ratten därpå flygplatsen. Jag insåg att jag ensam skulle åka runt med den där vagnen och att jag inte hade tecknat försäkring i ett land som jag faktiskt har påkörd för ett par år sedan. Hur korkad får man vara? Vad skedde med inlärningen efter den påkörningen? Lärde jag mig noll? Det gick bra trots allt och med tiden kom jag in i körningen och lärde mig att anpassa mig till italienskt trafiktempo. Det enda som jag aldrig riktigt vande mig vid, var hur extremt korta infartssträckorna till motorvägarna var. Lägg till det att folk vägrade anpassa farten eller byta så att man kunde komma in. En gång var jag till och med tvungen att helt stanna på infarten på grund av att de vägrade släppa in mig på motorvägen. Fy fan så sluskigt gjort!

På bilden ovan så ser ni Comosjön som jag vaknade upp vid efter min första natt. En ljuvlig utsikt att sitta och betrakta samtidigt som man sitter och äter frukost.


Vilken frihet det var att bestämma helt själv vart jag ville åka, tack vare att jag hade hyrt bil!
Efter att ha råkat ta fel avfart råkade hamna på en väg som tog mig i motsatt riktning, från dit jag skulle. Efter att jag hade kört i runt 40 minuter missar jag avfarten igen och måste åka ännu längre bort. Totalt sett tappade jag kanske 1.5 h i tid till följd av detta. Det skreks i bilen av ilska kan jag meddela. Och jag bet nog mig till och med lite i armen.
Nämen titta! Här hade jag lugnat ner mig! Tänk vad lite fin natur och en kopp te kan göra för underverk!
Chiavenna som jag stannade till i, på väg mot Schweiz.
Här tog min resa stopp. Långt uppe på hög höjd, precis på gränsen till Schweiz, tog vägen tvärt slut. Vägen hade inte skottats hela vägen.
Jag gick in på detta fina lilla cafét för att fråga om en alternativ rutt för att kunna ta mig in till
Schweiz.

I nästa avsnitt kommer ni att få följa med till Schweiz och Heidiland! Fortsättning följer… | À suivre…

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *