Island med Moa & Lovisa I

Hej mina vänner,

I början av augusti så for jag, Moa och Lovisa till Island för att bada i varma källor, se på vattenfall och delta i Reykjavik Pride. 


Jag och Moa anlände först till ön. Vi hämtade upp bilen för att ta oss in till Reykjavik för att hamstra mat på campingen och köpa sovsäck på Rúmfatalagerinn som är en butik som jag och Moa älskar.


På vägen in till Reykjavik plockade vi upp en anonym liftare som tjatade om svamp och fina fågelägg som man kunde stjäla på ön.

Rúmfatalagerinn var stängt på grund av att det var någon märklig kommersdag som räknades som helgdag. Besvikelsen var stor. Men efter att vi mött upp underbara Lovisa på flygplatsen var den besvikelsen som bortblåst. Svisj sa det! Senare visade det sig att korven* fungerade utmärkt som sovsäck. 

Bilden ovan är tagen från Reykjadalurs varma flod som var den första anhalten på vår resa. Det var ett gudomligt sätt att påbörja vår resa vill jag lova! Kropp och själ fann frid. En hunkus islandicus kunde även skönjas bland flodens heta ångor.

*Namnet på den sovsäck man gör av stora mängder secondhandkläder.

Ummhmm. Aha.

Det blåste fislukt i ansiktet på oss när vi tog oss till Reykjadalurs varma flod och där fanns inget wi-fi! “En skandale!” som man säger på norska.
Vi tog oss vidare till Seljalandsfoss för att betrakta vattenfallet i skymningen.
Efter en natt i vår lilla bil, så vaknade vi upp till bruset av Skógafoss.

Moa bär min älskade jacka som nu är borta. Jag tappade bort den någonstans på Island. 

Efter en kylig natt i bil så såg vi alla fram emot att ta oss till en varm källa för att värma våra frusna kroppar! Tyvärr måste jag meddela att Seljavallalaug är en scam! Fejk! Falsk! Den är nämligen inte varm! Jag trodde att alla förstod att själva komponenten värme ingick i fenomenet varm källa! Men icke! Det är många i Cyberspace som listar platsen som en varm källa. Man kan ta sig till poolen för att beundra de vackra omgivningarna, men poolen är dessvärre fisljummen. 

Kuriosa:  Seljavallalaug är en av Islands äldsta pooler och byggdes 1923

Reynisfjara strand

Berit & Betts på kolumnformade basaltklippor.

Enligt sägnen är klipporna troll som förstenades.

Svartifoss

Kuriosa: Basaltkolumnerna har gett inspiration till utformandet av den vackra Hallgrímskirkja i Reykjavik.

Bakom hörnet fann vi en issjö vid namn Jökulsárlón. Sjön uppenbarade sig först 1934–1935, och växer sig större och större för varje år, på grund av smältvatten från glaciärerna på Island.

Vi gick på konstmuseum i Djúpivogur.

I Djúpivogur fick vi se Sigurdur Gudmundssons berömda fågelägg! De är totalt 34 stycken till antalet och representerar fåglar som finns i närområdet. Det var en fröjd att få ta del av detta konstverk!

Inom kommer fortsättningen på vår resa runt Island att publiceras här på axelochuno.se. 

To be continued… | Continuará… | Fortsättning följer… | À suivre… 

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.