Gästinlägg av min bror Eric

 Hej alla kära, fina, underbara, trevliga bloggläsare! Nu var det dags för mig att ge ett litet bidrag till denna blogg!
Jag gav Axel ett löfte (om än ett något forcerat löfte) om att göra ett inlägg här redan i november. Och nu så! Finalmente så kommer det! Håll till godo:))

Bilderna nedan är tagna när jag precis hade anlänt till Oslo. Axwello hade tagit “ledigt” för min kära skull. Han hade hastigt insjuknat i en väldigt grav feber och kunde därför inte jobba – så därför gick vi på tur runt i Oslo istället! Wiiihooo!

En mysig dag blev det! Som jag fortfarande faktiskt tänker tillbaka till understundom.

En ny stad, nya intryck. Tillsammans med sin fina bror dessutom, som jag inte hade sett på väldigt länge. Kan det bli finare än så?

Kjempekoseligt helt enkelt!

 Vigelandsparken, som ligger bara 5 minuter ifrån där vi bor var vårt första “stopp”.
 Vigelandsparken
 Vigelandsparken
 Väldigt okonventionella konstellationer på alla dessa kroppar!
 Vigisparken
 En väldig innerlighet dessa statyer emellan!
 Vikingamuseet!
 Detta museum tyckte både jag och Axwello var lite sådär.. Inte så mycket installationer och väldigt lite info!
 Vikingamuseet
 Holocaustsenteret gav en allmän bild av förintelsen. Men också en mer ingående skildring av hur nazismen påverkade Norge. Framför allt under den tiden då de var under ockupation!
Byggnaden är för övrigt Vidkun Quislings gamla residens! Den boven!
 Kon-Tiki-museet! En väldigt intressant och fascinerande historia om hur man med Thor Heyerdahl i spetsen genomförde en resa med just denna flotte (den på bilden är en replik). Flottens namn Kon-Tiki är hämtat från Inkafolkets sol- och skapargud.
Resan som gick från Peru till Polynesien ansågs vara omöjlig att göra med en sådan flotte. Syftet för resan var att påvisa Thor Heyerdahls egna teorier kring folkvandringar i Stilla havet. Är ni intresserade att veta mer… bara googla på! 🙂

Lite märkligt kan tyckas är att vi i Sverige vet så lite om denna norska nationalskald Thor Heyerdahl… Själv visste jag mer eller mindre ingenting innan jag besökte detta museum!

 Dokumentären som gjordes ombord flotten vann en Oscar för bästa dokumentär!
 Flotten!
 Norsk Maritimt Museum
 På detta museum fick man ta del av Nansens och Amundsens grandiosa polarexpeditioner kring slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Även dessa två herrar nationalhjältar i Norge!
 Fritjof Nansens släde när han med skidor korsade Grönland!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.