Ankomst till Jordanien

Hej och välkomna tillbaka till bloggen!
Nu befinner vi oss i Amman, Jordanien. På flygplatsen så fick jag skaffa visum och göra ytterligare ett pcr-test utöver det som jag redan hade gjort redan innan ankomst på Cypern. Jag hade glömt bort att det kan vara lite krångligare att resa utanför Europa, särskilt i dessa coronatider och särskilt med tanke på att jag inte var fullvaccinerad. Men allt gick bra. Jag skaffade även ett så kallat Jordan Pass. Något som jag rekommenderar. Om man köper ett sådant så behöver man inte betala för sitt visum. Det räcker med att man ska besöka Petra en dag, så lönar det sig att skaffa ett Jordan Pass. Jordan pass ger sedan inträde till flera andra sevärdheter. Jag besökte två stycken i Amman där jag använde mitt Jordan Pass och jag kunde också använda det när jag reste till Jerash, som ligger en liten bort norrut. Ett tips från coachen.

När jag anlände på kvällen till downtown Amman blev jag helt överväldigad. Det var massor av trafik, människor överallt och starka dofter från basarerna i gränderna. Det tog ett tag innan jag fann mitt hotell som låg lite undangömt, med ingång inne från en av basarerna.
Detta är en teater med 6000 platser som byggdes under Romartiden när staden kallades för Philadelphia.
Amman Citadell
Herkules tempel
Det var fredag och vilodag. Något som gjorde att det inte gick några bussar den dagen. Men jag fick ett bra erbjudande om att ta taxi ut till Döda havet som jag hade svårt att tacka nej till (efter kraftig nedprutning så klart)
Här har vi min taxichaufför som berättade om hur livet som gay tedde sig i Jordanien. Han tyckte det fungerade bra att vara bögis i Jordanien.
Jag frågade min taxichaufför hur det kom sig att där nästan inte fanns något folk vid Döda havet. Efter att ha kommit ur bilen och fått känna på solen och dess temperatur på 44 grader Celsius började förstå varför. Efter att ha badat det otroligt varma vattnet, som inte svalkade alls, blev det ännu tydligare för mig varför folk inte var här.
Leran är så mjuk och fin och gör huden så glad. Det salta vattnet gör dock huden mindre glad och det gäller att skölja av sig i sötvatten efter att man har kommit upp.
King Abdullah I Moské
Moskén rymmer upp till 3000 bedjandes personer.
Amman har en härlig vibe.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *