Oslo Pride 2017

Ett år hade passerat och plötsligt så var vi framme vid en av årets stora höjdpunkter – Oslo Pride. En vecka fylld av fest, politik, samtal och sist men inte minst, en stor portion kärlek.

Här nedan kan ni se hur det såg ut förra året.

Pride 2016

Sanna och jag invigde det stora kalaset
Även detta året så for jag till Aksepts hagekonsert. Aksept är en organisation som har olika projekt för personer som på olika sätt är berörda av hiv. Varje år under en lång tid så har de arrangerat en konsert i sin trädgård för att samla in pengar till deras solidaritetsfond. 1750 personer besökte konserten och runt 100 000 kronor samlades in. Pengar som går till prosjekt runt om i världen som arbetar med hivprevention och för att förbättra hivpositivas villkor.
Det som jag kommer minnas allra tydligast från konserten var talet av en ung hivpositiv kille i min egna ålder som höll ett väldigt känslosamt tal. Jag slungades lite tillbaka själv till när jag fick mitt besked.

Statsminister Erna Solberg talade. Hanne Krogh från Bobbysocks sjöng “La det swinge” till publikens stora förtjusning. När Prideparken öppnade for jag och Ida ner dit och firade. Vi firade att Ida äntligen hade slutat på sitt jobb, att natten var vild och galen och att det var Pride. Analogue world meets digital world. Jag och Moa frivilligarbetade i Prideparken.Det finns ett stort spektrum av olika flaggor tillhörande regnbågspersoner. Vacker flicka i en Pridepark. Bamselove! En regnbåge tittade fram. Sondre Lerche gjorde ett bejublat framträdande i parken. 

Paraden var kärlek.

Häng i parken innan avslutningsfesten – Skeiv natt.


Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *