Ett resultat av mina utkast

Eftersom att mitt liv för tillfället är tämligen tråkigt och jag i och med detta, har svårt att finna inspiration till min kära blogg, så har jag sneglat mot utkastkorgen. Där brukar jag spara på idéer för framtida inlägg. En del idéer verkar bra när man kommer på dem. Dessa idéer är sedan mindre bra när man dagen efter tittar på dem med nya ögon…

Nu får ni alla dessa gamla idéer i ett och samma inlägg! En knasig, ostrukturerad blandning utlovas. 
jag och lejon PolenJag tänkte att jag skulle inleda ett inlägg med denna bild för att skoja till det. Det blev aldrig så. 
arg weird bildVarför och till vad hade jag tänkt använda denna bild, mån tro?


“Min bild av backpackern har förändrats.” –  Det var titeln till ett planerat framtida inlägg som jag lade i utkorgen efter att jag hade fascinerats över många backpackers korkade beteende. När jag och Eric reste runt i Latinamerika. 9/10 valde till exempel turistbussarna som ofta kostade det tredubbla i jämförelse med ett alternativ som lokalbefolkningen använde sig av.  Min bild av backpackern var att denne försökte leva så billigt som möjligt. Den bilden var inte sann.

1984Denna bild lades i utkorgen eftersom att jag ville tipsa er om att ni borde läsa den. Det tycker jag fortsatt att ni borde göra. “1984” är en oerhört bra bok.


“Guatemala taxista cuenta la historia” var titeln på ett annat utkast. Det betyder “Guatemala taxichaufför berätta historien”. När jag och E-G befann oss i Guatemala city var vi tvugna att ta en taxi till busstationen efter mörkrets intrång. Vi börjar att småprata lite med chauffören och hans medpassagerare. De ser ut som ett frågetecken när jag säger att vi kommer ifrån Sverige. När jag säger att det är landet där ABBA kommer ifrån så klarnar bilden lite.  Chauffören frågar då vad medlemmarna nu hette igen. Agneta, Anni-Frid, Björn och Benny svarar jag. “Jag vill bara veta tjejernas namn! Killarna bryr jag mig inte om! Dom är säkert bögar! Var dom inte det? haha! Bögar är de säkert, suger av varandra.”. De båda skrattar i kör. Jag och Eric är mindre roade. Efter att ha känt av stämningen lite så släpper jag bomben efter runt 20 minuters bilfärd. Att jag är bög. Medpassageraren hade då redan hoppat av, men chauffören skämdes som en hund. Han insåg att han betett sig otrevligt och visade på medmänsklighet. Han försökte att kompensera lite genom att berätta att det fanns en del gaybarer i Guatemala city. Vi talade om homosexuellas villkor i Guatemala. Det verkar inte ha det lätt…  

golden milkJag tänkte ge er ett recept på något som kallas för “Golden milk” som jag testade på när jag befann mig i Cartagena, Colombia. Det blev aldrig så och ni kommer inte få ett recept nu heller. För nu minns jag inte riktigt hur jag gjorde. Ni får göra en traditionell s.k. googlesökning. (finns även andra sökmotorer som en kan använda sig av) Det är ganska gott och ett härligt alternativ till te till exempel. Basingrediensen för “golden milk” och som ger drycken sin fina färg är min favoritkrydda gurkmeja! Gurkmeja sägs vara supernyttigt och verka antiinflammatoriskt. Hem och testa!
golden milk2 golden milk3Det var allt som jag hade att erbjuda i dag!  Vi hörs snart igen!

À suivre… / Continuará… / To be continued… / Fortsättning följer / 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.