Brev till mina arbetskamrater

Jag vill avvakta med att publicera mer än detta på en offentlig blogg. Mer information kommer senare.
“Hejsan alla kära arbetskamrater,

Vi skulle vilja informera de rättigheterna som ni har. Så att ni har mer kött på benen innan ni fattar ett beslut och skriver på några papper. Vi har talat med en facklig representant. Tyvärr så finns det ingen möjlighet för någon att närvara i morgon, men vi fick en del rekommendationer.
Detta är väldigt frekvent förekommande dessvärre och vi bör verkligen antingen kräva att det gamla kontraktet gäller eller att bli sparkade.
Med ett nytt kontrakt skulle det innebära att företaget får en bonus om de skulle nyrekrytera oss till bolaget igen. Detta kommer även leda till att arbetsvillkoren och lönen kommer att försämras. En ny prövotid där du närhelst kan bli sparkad kommer att inledas.
Om så är fallet att chefen bestämmer sig för att sparka oss har vi inte rätt till en uppsägningstid eftersom att det bolaget då inte längre existerar. Däremot är företaget skyldigt att betala ut avgångsersättning. Summan på den ersättningen är beroende på hur länge man har arbetat på företaget.

Vidare misstänker vi att de drastiska förändringar gällande arbetsvillkor och lön som gäller det nya kontraktet inte är utformat under en natt. En del av oss anställda har hört surr om detta sedan en tid tillbaka.

Vi förstår självklart att många utav oss som arbetar på företaget är beroende av en inkomst för att kunna överleva. Vi vill ändå uppmana er till att försöka finna ett nytt jobb inom kanske ett annat svenskt telemarketingföretag. Det är av yttersta vikt att så många som möjligt står enade för att en påtryckning skall ge så stor effekt som möjligt.

Vi skulle uppskatta om vi kunde ha ett samtal gemensamt allihopa innan vi väljer att skriva på några papper.”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *