Årskiftet 2017 – 2018 Del I


Hej mina vänner!

Jag har inte legat på latsidan här på bloggen, även om mitt idoga arbete inte varit så synbart för er läsare. Jag har arbetat med att återställa bilder till gamla inlägg. Inom en relativt snar framtid är jag nog klar. 


Medan ni bläddrar neråt för att njuta av december månads bilder kan ni njuta av lite ljuv musik av Ásgeir.
Med denna fantastiska kvinna vid namn Ellinor Fagerholm delar jag ett av de käraste minnena som jag har i livet, den turen som hon, jag och Moa gjorde upp till Trolltunga.  

Ellinor befann sig i staden och jag och hon hade bestämt träff för att hänga lite tillsammans.

Vi for till Moderna Museet som alltid är värt ett besök. 


Ellinor & Axel, anno 2017

Vi kollade på en pepparkakshustävling som är arrangerad av ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design.

Årets tema var “Gränslöst”.

Detta bidrag fick ett hedersomnämnande för sitt starka koncept och skarpa estetik. Dock kunde verket inte tilldelas ett pris i och med att den icke-ätbara spegeln innebar ett regelbrott.


Någon måste ha tagit inspiration av Gaudí för att tillverka huset till höger i bild.
Detta pepparkakshus hamnade på en hedersam andraplats. 
Arkitekter: Astrid Elander och Tova Björkquist
Det började nalkas jul och jag köpte hem Panettone för att få känna lite julstämning. Panettone är inte så gott tyckte varken jag eller Olof som jag bor med. Men det är juligt.

Min klasskamrat Sofias lillasyster gick i Luciatåg och jag fick äran att komma och lyssna. 

Dagen före dopparedagen träffades jag och Malin traditionsenligt på konditori Cecilia i Laholm för att berätta om vad som hänt sedan sist vi sågs. 

På julaftonen tog vi bilen ut till Hovs hallar för att promenera en runda. Det var i mitt tycke det bästa på hela julen att få komma ut i naturen lite tillsammans.

Här är vi samlade. Kort efter att julhelgen var över, for jag upp till Stockholm för att hinna studera till min tenta i emotioner och motivation. Några dagar senare dök denna gentleman som ni ser ovan i bild, upp i mitt liv och mitt hem för ett par dagars besök. Mer om detta och mycket mer i Årskiftet 2017 – 2018 Del II som kommer snart.

P.S. Även inlägget om resan till Island, i början av december är på väg.

Comments | Kommentarer

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *