Public service, jobb, Uno, glass och grillning

Hej alla betts, patrask och vänner!

Först av allt så skulle jag vilja tipsa om ett par riktigt bra program som finns att se på Svt play just nu:

Ockupationen (Okkupasjonen) – En norsk politisk thriller med dystopiska inslag som är rafflande! Handlingen utspelar sig i en nära framtid där hela Europa befinner sig i en klimatkris.  

Dom kallar oss tiggare – ÄNTLIGEN får vi höra röster från de människorna som det så ofta pratas om – men inte med. 

Jag dödade min mamma (J’ai tué ma mère) – En fantastisk fransk film som poträtterar ett minst sat komplicerat förhållande mellan en mor och sin son. Är du sugen på en film med drama och känsloliv upp över öronen skall du ta dig en titt på denna film.    

En av de sakerna som gör mig mest stolt över av att komma ifrån Sverige är tamej tusan just public service. Jag är så nöjd över att kunna ha ett brett utbud av kultur och samhällsprogram fritt från kommersiella eller politiska intressen. När en kommer utomlands och ser hur opartisk och kommersiell stora delar av median (även andra länders motsvarighet till public service) är, blir en väldigt glad över  hur vi har det i Sverige. 

Jag känner tacksamhet inför det.


Jag har glömt att nämna en liten detalj… Jag har äntligen fått ett jobb! Jag är väldigt glad, lättad och tacksam för det. Jag skall åter jobba på det lager som jag tidigare har arbetat på. Dagen då jag fick beskedet firades med att äta veggoburgare tillsammans med Mosen på Max. 
MOA OUMPHMoa testade den nya veganska burgaren som är gjord med oumph. Ni ser ju själva vilken förnöjd, lysten blick som flickan har. Den är väldigt god.   
HALLOUMIJag testade halloumiburgaren som också var god. Den veganska är dock snäppet bättre!
POTATISJag köpte hem lila sötpotatis för att provsmaka det. Det smakar som vanlig sötpotatis fast mindre gott. Så nu har jag provsmakat åt er. Så slipper ni köpa den. 
UNOSom ett led utav Unos avvänjningsperiod har han börjat med sessioner av växtterapi. Uno gör stora framsteg och har mindre och mindre abstinens för var dag som går. 
1Doktorn har även ordinerat frisk luft till Uno. Så han följde med mig på en cykeltur ner till stan
2Där mötte vi upp med Mosis, Sanna och Rasmus!
3Karin ville också vara med på bild. 
4Det var “Free cone day” på Ben & Jerry’s. Vi ville självklart vara med och fira denna högtidsdag!
5På kvällen blev det grillmys hemma hos oss på Frognerveien. Vi firade att våren är kommen. Jag hoppas på fler liknande kvällar framöver. Det var en av förra veckans absoluta höjdpunkter. 
6

Une réponse sur “Public service, jobb, Uno, glass och grillning”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.