Utflykt till Kongsberg

För någon vecka sedan lyckades jag övertala min vän Moa om att vi skulle fara till Kongsberg – platsen som jag så länge hade velat besöka. Ibland får jag för mig att jag bara måste fara till en plats. Det finns egentligen ingen rationell orsak till varför jag vill det. En så kallad fix idé. Det blev en lyckad tur! Här nedan kan ni läsa en kort resumé över dagen som Moa har gjort: 

“Idag har vi hoppat på tåget mot Kongsberg för att gå på tur i skogen, råkat ramla in på den lokala skidbacken, råkat hoppa på liften, lyssnat på trubadur i värmestugan på toppen, frågat en vänlig själ hur man tar sig till ett fint monument varpå denne svarade “jag kör er”, åkt skoter genom skogen, råkat åka ner igen och upptäcka när man ska ta en selfie att man fortfarande har dennes hjälm på sig, skrattat så vi nästan trilla av liften SAMT druckit te ur min nya fina termos. Ger denna dag 9 stulna skoterhjälmar av 10!!!”
kongsberg1Jag och Betts var så glada när vi äntligen var framme vid vår slutdestination. 
kongsberg2Vi fick se den kända trafikkskolen i Kongsberg. 
konsgbergsgsg s djnkdnosknaojn okhrfohfnVi råkade stötta på en geocache. 
1Kronene i håvet – I Kongsberg så har man en tradition av att hugga in monogram av Norges regenter. Först ut var Fredrik den fjärde som var på besök 1704.  
3Här satte vi oss ned för att förtära vår medtagna matsäck.
4Vi råkade åka upp för liften. 
5 11Ifrån toppen var det fortfarande långt till platsen som vi hade längtat så mycket efter att få se; korset. Det gar nämligen rests ett kors på den plats där det sägs att kung Christian den fjärde i april 1624, vilade när han var på väg till de nyupptäckta silvergruvorna. 

Vi lyckades få en pojke som arbetade i skidbacken att specialeskortera till korset. Moa frustade och log.
jshoihsNär vi kom fram till korset slog wowfaktorn oss i ansiktet som en käftsmäll.  
22Här har vi nyss upptäckt att Mosen glömt att lämna tillbaka hjälmen och vi skrattar så att vi baxnar. 


 

Jag lämnar er med en video som Moa har producerat och som bland annat avhandlar vårt besök i Kongsberg.

Hilsen, 

Ackeman

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.