Resan till norr I

Hej mina vänner,

Jag fick lite oväntat en lucka i kalendern, nu i mitten av juli. Skulle jag småjobba några dagar eller ta semester? Att jag ens funderade på vad jag skulle välja! Jag hade ju ekonomi till att välja det sistnämnda. Jag har varit väldigt sugen på att vandra denna sommaren, likt så som jag gjorde förra sommaren. Så det plingade till i skallen och jag kom fram till att jag ville besöka de svenska fjällen. Jag bokade en tripp till norr, med målet att bestiga det stora berget, Kebnekaise! 


Nattåg hade jag inte åkt sedan jag gick i åttonde klass och åkte till Krakow med klassen för att besöka koncentrationslägren.
 Det var supermysigt att åka nattåg och jag kom fram fräsch olch pigg till Kiruna. Därifrån tog jag en buss mot Nikkaloukta där strapatsen mot Kebne startar. Den enda relationen jag hade till Nikkaloukta sedan tidigare var att det finns en soppa som heter Nikkalouktasoppan. Jag har genom diverse internetsökningar försökt fnula ut lite mer kring soppans bakgrundshistoria. Men det enda jag lyckades finna var att Nikkalouktasoppan är ifrån just Nikkaloukta. Det var ju föga förvånande. Om det är någon av er läsare som sitter och trycker på kunskap gällande denna soppa så får ni gärna höra av er.

Ifrån Nikkaloukta så är det runt 2 mil till Kebnekaise fjällstation som man utgår ifrån när man bestiger berget. Mellan Nikkaloukta och Kebnekaise passerar man en sjö, som man även kan ta en båt över för att spara lite tid. Men det var ockerpriser som de tog för denna färd! 350 riksdaler! Det är vad jag kallar skamligt. Jag säger bu, bu och åter igen… bu!

En glad pojke på upptäcktsfärd.

Powerful nature

Beautiful nature

Jag slog läger när jag hade gått en sträcka och lagade mat.

Jag ser så töntig ut på den här bilden tycker jag, när galsögonen har immat igen.

Framme vid fjällstationen!

Fortsättning följer | Continuará

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.