Resa genom Europa 2020 part. 4

Nu är vi tillbaka i Prag och kan här få njuta av en bild på ett kar med blommor i.
Karlsbron, som snart ska renoveras om jag inte minns fel. Bron öppnades 1402.
I samband med att John Lennon mördades 1980 började den förvandlas till det minnesmärke som det är idag. Lennon-muren genomgår ständig förändring. Just när jag var där så var den ganska ful. Hoppas att du har bättre lycka än jag!
Längs med vattnet har coola kryp-in ploppat upp med konst och barer.
Franz Kafka
Astronomiska uret från 1400-talet.
Jag besökte ett supercoolt konstmuseum i närheten av där jag bodde som hette DOX Centre for Contemporary Art. Jag rekommenderar det varmt!
Nu har vi rest vidare till München! I Mûnchen fick jag ett ogästvänligt välkomnande på vandrarhemmet av mina medboende i sovsalen. De satt och tittade på någon otäck actionrulle när jag kom in i rummet och hälsade inte på mig trots att jag flera gånger försökte ta kontakt. Sedan halvskrek den ena på mig att jag var tvungen att välja en viss säng, då han var rädd för Corona. Jag kände väldigt illa till mods och bad om att få byta rum. Nu skulle allt vara frid och fröjd tänkte jag, men icke! Runt klockan två på natten störtar en kille in och tänder alla ljus. Efter lite småprat framgår det att han är ett svin från Portugal med obehagligt kolonialisttänk. Boendet lämnade alltså mycket att önska i München. Men! Som ni ser på bilden, är vi ju inte i München på den här bilden, utan vi har kommit till Neuschwanstein! Detta slott sägs ju ha inspirerat Walt Disney, när han skapade Törnrosas slott. Jag köpte ett Bayernkort så att jag kunde resa fritt i regionen och tog mig sedan ner till Füssen, nära gränsen till Österrike. Därifrån tog jag sedan buss till slottsområdet.
Här har vi ett annat slott vid namn Hohenschwangau som ligger mittemot Neuschwanstein.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.