Resa genom Europa 2020 part. 2

Hej och välkomna tillbaka! Nu har vi förflyttat oss från Berlin i Tyskland, till Tatrabergen i södra Polen, en bit från Kraków. Att få vandra lite var en av de sakerna som jag mest hade längtat efter med denna resan. Att det var så mycket turister och att vägen till sjön som jag ville besöka, var asfalterad, förtog lite av den autentiska vandringskänslan som jag var utefter. Men likväl, så var naturen där för mig och gav mig lugn, genom sin skönhet.

Beauty.
Man vandrar 2 timmar på asfalterad väg genom en dunkel och trolsk barrskog. 
Denna sjön – Moskie Oko, som är Tatrabergens största sjö, är huvudattraktionen för många som besöker Tatrabergen.
Jag har trixat lite med mina bilder, så att det inte ska se ut som att det var lika smockat med folk som det faktiskt var…
Väl tillbaka i Kraków träffade jag en trevlig tysk på vandrarhemmet som jag hängde en del med.
Där finns så många konstiga kattmuséer runt om i Europa! Jag har besökt 3-4 stycken, bland annat i Kaliningrad och Minsk. För att starta ett kattmuseum verkar det bara som att det krävs att man ska krafsa ihop tillräckligt med krimskrams med katt-tema för att kunna öppna ett museum! Finns där något kattmuseum med klass?!
Mariakyrkan
Inuti klädesmarknaden, som sedan 1300-talet har varit en plats där handelsmän från hela världen kan sälja sina varor.  Sedan 1978 har den varit listad på Unescos världsarvslista.
Nu har vi rest vidare till Tjeckiens andra stad, Brno. Där besökte jag ett konstmuseum.
Villa Tugendhat är en coolt bostadhus som är ritat i funktionalistisk stil. Villan förekommer i filmen Hannibal Rising, som filmens skurks villa. Villan är upptagen på Unescos världsarvslista sedan 2006.
Villan är öppen för allmänheten under vissa tider. Men jag kom för sent den dagen som jag kunde besöka den. Därför kunde jag bara ta lite bilder utifrån. À la prochaine!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.