Resa genom Europa 2020 part. 1

I somras tänkte jag att jag skulle göra en liten resa ner till kontinenten. När jag väl började att planera att jag skulle ta mig till Berlin, tänkte jag att jag lika gärna skulle kunna passera gränsen till Polen och ta mig ner till södra delen av landet och besöka Tatrabergen. Sedan tänkte jag att, när jag ändå var nere i södra Polen, kunde jag lika gärna ta mig till Tjeckien…

Till sist blev det en ganska lång rutt. Från Berlin och övernattning i båt ett stycke utanför Berlin, till Zakopane och Tatrabergen. Efter en övernattning i Kraków bar det vidare över till Tjeckien och Brno. I Brno gjorde jag en utflykt till natursköna Moravian Karst. Sedan reste jag vidare till kulturmeckat Prag och gjorde en avstickare till den berömda skelettkyrkan i Kutna Horá. Sedan tog jag mig över landsgränsen till Tyskland och hamnade i München. Där gjorde jag en utflykt till Neuschwanstein som sägs ha inspirerat Walt Disney när han skapade Askungens slott. Turen avslutades i schweiziska Basel där floden Rhen ringlar sig vackert igenom staden. Ett nattbad i floden innan jag begav mig hem var ett fint avslut på en bra resa.

Nu har ni fått en introduktion på vad som komma skall. Denna publiceringen kommer att göras i fem delar. Nu startar vi med del 1.

I och med att jag skulle resa ut ifrån Danmark och hade en giltig flygbiljett lät de mig passera gränskontrollen på Kastrups flygplats. Vid tillfället för min resa tror jag att generella resor in i landet från Sverige ej var tillåtna. Men jag minns inte exakt. Jag passade på att resa lite tidigare till Danmark, så att jag kunde spendera lite tid i Köpenhamnsområdet innan jag tog flyget från Kastrup. Jag tog mig till ARKEN Museum for Moderne Kunst som ligger lite i utkanten av Köpenhamn.
Muséet låg precis vid stranden utanför en liten stad som heter KMuséet låg precis vid stranden utanför en liten stad som heter Køge, söder om Köpenhamn.
Simsalabim! Nu så har vi plötsligt tagit oss till ett annat museum för modern konst, nämligen Hamburger Bahnhof i Berlin.
Jag har tidigare besökt Berlin vid ett tillfälle, tillsammans med min bror (något jag inser nu, inte finns dokumenterat här på bloggen, kanske kommer en dag) vilket gjorde att jag inte behövde besöka alla obligatoriska sevärdheter. Jag besökte istället Natur-Park Südgelände. Parken är känd för sin natur, konst och förfallna järnväg.
Jag försökte sedan ta mig till Spreepark som är en övergiven nöjespark i östra Berlin, som tidigare var i funktion när staden var delad. Den visade sig att den numera var stängd för besökare.
Berlinmuren
En kompis hade sammanfört mig och denna mannen på bilden – Björn. Vi träffades inne i Berlin, gick och åt lite sushi och samtalade. Sedan bjöd Björn in mig till att ta mig till hans båt för en liten seglats tillsammans med honom och en vän till honom. Jag tackade ja till det och det slutade med att jag även övernattade på båten. Det var en mycket speciell upplevelse på många sätt. Vill man veta mer får man höra av sig till mig.
Här är båten!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.