Quito och Baños

Nu ska ni få lite fler bilder ifrån Quito – Ecuadors huvudstad. 
1 2 3
4 5 62.50$ för förrätt, huvudrätt, dessert och dricka! – Allt vegetariskt såklart! Jag åt på denna restaurangen flera dagar i sträck. Vilket fynd!
7Ecuador betyder ekvator. Landet har fått sitt namn genom att ekvatorn går rakt igenom landet. Jag åkte ut ifrån Quito, en bit norröver för att besöka en turistattraktion där ekvatorlinjen går igenom som heter “La mitad del mundo” – Världens mitt. Inte visste jag då att på samma plats så finns även huvudsätet för Unionen för Sydamerikas nationer – UNASUR.
8Här ovan ser ni flaggorna för alla Sydamerikas länder. 
9 10Jag tänkte att jag skulle varna er för denna turistattraktion. Det är ett turistjippo utan dess like som enkom är uppbyggt för att tjäna pengar. Det känns inte alls som en autentisk upplevelse. Dyrt är det också och du måste betala extra om du vill besöka särskilda delar av området så som t.ex. planetariet. Planetariet är dessutom svårt att rekommendera. Kön var väldigt lång och när jag var där betedde sig barnen långt ifrån väluppfostrat. De skrek som några galna vildingar och jag kunde inte höra någonting utav det som sades i presentationen. Jag blev vansinnig. 

Men här ska ni ändå få lite cool fakta om denna platsen, som åtminstonde imponerade på mig:

  • På grund av den geografiska positionen av platsen och centrifugalkraften, så väger du runt ett kilo mindre där.
  • Ekvatoriallinjen är i själva verket 5 kilometer bred.
  • GPS-positionen 0°0’0¨ förflyttar sig ständigt inom den 5 km breda ekvatoriallinjen på grund av olika typer av krafter så som till exempel rotationskraften.

11Quitos centrum i miniatyr.
12 13En annan klassiker bland turister är att åka upp med linbana, upp i bergen. Motvilligt kan jag rekommendera er till att göra det. Anledningen till att jag uttrycker mig med ordet “motvilligt” är på grund av du nästan måste betala dubbelt så mycket som en ecuatorian för att åka upp med linbanan. En annan anledning är för att folk var så förbaskat oförskämda och trängde sig i kön hela tiden. Jag skulle uppskatta att jag fick stå runt 45 minuter extra i kö på grund av alla de människor som trängde sig före mig. När jag konfronterade dom så hade otroligt dåliga ursäkter. “Men min vän står ju längre fram i kön” eller “Ser du inte att jag har ett barn?!” – Nästa gång ska jag ha fixat fram en bebis som jag kan ta med. Med hans argument så skulle väl det innebära att jag skulle kunna hoppa över hela kön, eller? Det ska tilläggas att jag just denna dag hade väldigt mycket abstinens på grund av snusbrist. Detta ledde till att jag rasande nästan skrek åt alla de som trängde sig…

Men! Det är värt att åka upp i bergen ändå! Det är så otroligt, fantastiskt fint! Där uppe fick jag lugn och ro i själen och kune stilla mig lite. Ett tips är att åka upp väldigt tidigt på morgonen. Det innebär att du får stå mindre i kö än vad jag gjorde. Dessutom så har du då tillräckligt med tid för att göra en trekking upp till en vulkan. Ska du bestiga vulkanen, glöm inte att ta med dig rikligt med vatten, varma kläder, bra skor och matsäck.
14 15 16 17 18 19 20 21 22MIna sista dagar i Ecuador och på resan spenderade jag i en liten stad söder om Quito som heter Baños (Bad). Staden är känd för sina många natur- och adrenalinupplevelser. Jag ville dock inte spendera så mycket pengar och föredrog att ta de lugnt. Så jag valde att bara besöka ett par vattenfall och termalbad. 
23Grisskinn såldes här. 
24 25 26 27Jag spenderade flera timmar i köket innan min härliga lasagne var färdig.
28Termalbaden var smutsiga, fula och ohygieniska. Jag har varit på bättre ställen.
29 30

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *