Warszawa


👋  Hej allesammans! 

Jag befinner mig i skrivande stund i Sofia, Bulgarien. Bilder kommer inom kort. Innan dess ska vi nämligen avhandla förra helgens minitripp till Warszawa.


Redan när jag hade landat i Warszawa så kände jag bara “Yes! Bra beslut Axel.” Innan jag bokade resan funderade jag på om det skulle vara värt när det faktiskt bara handlar om runt 24 timmar i landet. Men så mindes jag min lyckade mikroresa till Dublin och bokade.

Detta var andra gången som jag besökte den polska huvudstaden. (Vill ni se hur den förra resan för två år sedan tedde sig, så kan ni göra det här.) Utav den anledningen hade jag inget behov för att springa runt som en skållad höna och besöka sevärdheter som en “måste” besöka. Mitt fokus under den här resan låg istället på att äta gott.hostell
På vandrarhemmet frågade jag flickan i receptionen om hon kände till någon bra gayklubb eller gaybar. Flickans kunskaper i det engelska språket var bristfälliga och ordet gay fanns helt enkelt inte i hennes vokabulär… 


När vi ändå är inne på gayspåret så utspelades följande scen i vandrarhemmets duschrum:

I duschrummet : 

Jag var precis i färd med att gå ut ifrån min duschkabin när en polsk kille kom in i rummet för att duscha. Jag kollade in honom lite snabbt samtidigt som han sa något oförståeligt på polska.
– Jag förstår inte polska, sa jag. 
– Synd att du inte var en tjej, det hade varit härligare.
– Tja, jag är bög så…

Efter att jag hade avlagt min kommentar tillsammans med en obrydd min skyndade sig killen in i en duschkabin. Någon minut senare kom hans vän in och de började tala högljutt på polska och sedan började skrattsalvan. 

5Kulturpalatset
6 7Just denna lördag anordnades ett skandinaviskt evenemang för att locka turister till Skandinavien.  
8 9Runt om i centrala Warszawa kunde jag se människor med den danska, svenska och norska flaggan. 
10 11 12 13 14 15 16Jag spatserade mot den judiska kyrkogården som min käre bror hade tipsat mig om. En god idé hade varit att kontrollera öppettiderna innan jag for dit. Porten in till kyrkogården var allt som jag fick se. 
17 18Krowarzywa Vegan burger – När jag funderade på om jag skulle boka en resa till Warszawa eller inte, så var just denna restaurang en avgörande del i mitt beslutstagande.De gör väldigt goda veganburgare! 

Det verkar gå bra för dem. Sedan sist jag besökte restaurangen så har de flyttat in i nya, större lokaler.
19Burgare med vegansk bacon och ost.
20Som tidigare nämnt var det fokus på mat under den här resan…
21Bakad potatis med olika veganska fyllningar. Den på bilden med en ärtröra.
22 23Jag for över bron till den andra sidan av stan. Området kallas för Praga. Många storstäder har sin motsvarighet till Praga. I Oslo har vi Grünerlökka, i Barcelona har vi Raval och i Krakow har vi Kazimiers. – Ett område som är lite fattigare, men med ett rikt kulturliv, fyllt med gatukonst och som numera är den mest hippa delen utav staden. 
24 25Jag tog en fika på ett kafé som även var ett konstgalleri. Den fashionabla ägarinnan bjöd mig även på en liten shot utav någon typ starksprit. Det luktade vedervärdigt så jag hällde ut det i tekannan när hon kollade åt ett annat håll. Jag betalade sedan skyndsamt för att direkt efter det, snabbt bege mig därifrån.  
26Denna lilla hund får avsluta detta inlägg. Ha en fin söndag mina vänner!

À suivre…

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.