New York, Part 1.

Hejsan mina vänner,

Nu var det alltså dags att ta tag i att skriva om den resan som jag gjorde till det stora äpplet tillsammans med mina syskon. Eric och jag bjuppade Patrik och Amy på denna resan. Patrik hade fyllt 30 i maj tidigare i år och och Amy fyllde 18 under tiden som vi var i New York. Minnet är kort, så det är inte optimalt att skriva om en resa så här långt efteråt. Men jag gör mitt bästa och det är bra nog. #selfcompassion etc.

Detta är det tillstånd som man oftast ser den glupske Sture i.
Här har vi nästan precis landat och ska tunnelbanan vidare till vårt hem. På planet till New York hade vi den extrema turen att bli uppgraderade till businessklass tack vare Patrik har guldmedlemskap i Star Alliance. Vi njöt av lyxen och flärden.
Denna byggnad kallas för Oculus och är ritad av den kände arkitekten Santiago Calatrava som bland annat designat Turning Torso i Malmö. Denna har blivit väldigt kritiserad av lokalbefolkningen i och med att den förutom att inrymma en tågstation även är en shoppinggalleria. Det upplevs av osmakligt av många att ha shoppinggalleria som ligger precis intill 9/11 memorial.
En skön böna i den stora staden.
Vi anlände till stdden den 25:e december när landet firade jul.
George Washington – landets första president. Där statyn står idag är ungefär där som Washington svor sin  ämbetsed.
Coola street perfomers som man kallar dem i USA. Gatuuppträdare skulle man kunna kalla dem på svenska.
Vi åt på en känd asiatisk restaurang vid namn Nom Wah Tea Parlor, i Chinatown. Tyvärr så var maten bara skaplig. Servicen likaså och det var en väldigt gapig stämning. Undvik!
Det är många butiker med tingeltangel i det stora äpplet. Denna butik var fylld med allehanda ting som hör julen till.
Dessa tvättställen ser precis likadant ut som de gör på film.
Jag begav mig på egen hand, in till centrum för att ta mig till denna legendariska plats. Det var här som gnistan tändes och en ny tid för hbtq-rörelsen runt om i världen startade. Sök på “Stonewallupproret” på din favoritsökmotor för att veta mer. Tyvärr måste jag meddela att Altavista har lagt ner så du får välja en annan.

Baren var som vilken annan gaybar som helst, varken mer eller mindre.
Times Square
Future husband?
Syskonen samlade framför Rockefeller Center.
Det pyrde och rökte i detta gamla stånd utanför Central Park.
Vi gick på The Metropolitan Museum of Art. Det är ett bra museum, men blev inte en ny favorit.
Eric och jag hade förberett med ett Escape room för att fira Patrik och Amy. Så vi begav i riktning mot det. Bild ifrån det och mycket annat kommer i nästa inlägg! Totalt har ni tre stycken inlägg från New York att se fram emot!
Jag lämnar er för den här gpngen med denna vackra bild för er att begrunda. Tack för mig.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.