Mer från Gibraltar

Nu kommer de sista bilderna från Gibraltar!

The rock är magnifik.
Vi tog oss in till city med dubbeldäckare.
Vi åt en ljuvligt god engelsk frukost!
Manelis var nöjd.
Vi tog oss upp till naturreservatet uppe på klippan.
Ifrån klippan hade vi utsikt ner till flygplatsen. Vägen in och ut ifrån Gibraltar går tvärs över flygplatsens landningsbana. Det leder till långa bilköer, då all trafik är tvungen att stå stilla så fort som ett plan ska lyfta eller landa.
Trafiken var, tro det eller ej, väldigt tung uppe på klippan. De flesta turisterna valde att ta en taxi upp. Det uppmuntras det också till av turistinformationen. “Se klippan med taxi, på det klassiska sättet” typ. De borde följa med i sin tid och styra om. För djuren och naturens skull. Sedan blir det en mer anegnäm att besöka den vackra naturen utan avgaser och bullrande trafik.
De gulliga aporna förtjänar att bli behandlade bättre än vad de gör nu. Bort med avgaser, bort med matande och petande turister.
Två föräldrar med sin baby.
Saint Michael’s Cave
Enligt en legend finns det en underjordisk tunnel i den här grottan som går under havet, hela vägen till Afrika. Det sägs att aporna kom den vägen och bosatte sig på klippan.
Vidrigt.
Pillefjong
Kitsch nere i Gibraltar downtown.
Här ser jag ganska så avslappnad ut, men i själva verket så är jag ganska stressad. Trafikstockningen var ett faktum och vi hade bråttom till flygplatsen för att lämna tillbaka hyrbilen och fånga vårt flyg. Men vi hann. Som vanligt, så gick det vägen även denna gång. Det ät ytterst sällan det inte gör det, mina små marginaler till trots.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.