Lofoten part 1.

Tänk vilken lycka det är i livet att få åka på roadtrip med Betten, se vacker natur, bestiga berg och sova i tält. Mycket mer än så kan man nog inte begära av livet i form av njutning. Vad man har det bra ändå.

Lofoten hade vi båda velat besöka under ganska många års tid. Nu så slog vi slag i saken.

Jag tog mig upp till Kiruna med nattåget från Stockholm och Moa flög till Evenes flygplats och tog sig sedan till Narvik därifrån med buss. Där hämtade jag senare upp henne med en hyrbil som jag hade hämtat upp i Kiruna. Sedan började vår resa på riktigt.

<3
En stolt ägarinna av körkort! Betten tog sitt körkort för bara ett par månader sedan. Jag var nästan lika glad som henne över detta då jag har fått köra ganska långa sträckor all by myself när vi har åkt på diverse utlfykter.
Powerful Nature
Ibland så kan jag nästintill få tvångstankar kring att något konsumerbart ska försvinna såsom tevatten i detta fallet. Vid varje litet ställe som vi stannade på fyllde jag på de där termosarna med vatten.
Från ingenstans dök det här krigsfartyget upp i fjorden!
Vi tog oss upp till Andøya och Bleik där vi övernattade på MIdnattsol Camping. Campingen levde upp till sitt namn. Bilden och några av de nästkommande bilderna är tagna runt midnatt. Såsom…
denna…
denna…
denna…
denna…
denna…
och denna. Utanför Bleik ligger Bleiksøya där det bland annat finns runt 80 000 häckande lunnefåglar på sommaren. Vi ville ta oss ut på en puffin safari som anordnades ifrån Bleik, men snåltarmen drog ihop sig och vi hade fått vänta ett par timmar i Bleik om vi hade tagit turen. Men om ni har cash så är det säkert en häftig upplevelse!
Moa from the window of a public toilet.
Moa drinking some tea and contemplating.
Vi besökte den lilla Lofotkatedral. Tjejen i kassan blev sorgligt nog utnämnd till dagens b****. :'(

Kommentera | Comment

Une réponse sur “Lofoten part 1.”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.