Jerez, Cádiz & Vejer

Hejsan alla mina kära läsare!

Nu ska vi färdas tillbaka till juni månad då jag var på semester. Jag och min vän Manel reste söderut från Barcelona och landade i Andalusien!

Jag och Manel tog oss ner till lite varmare breddgrader.
Vårt första stopp blev Jerez som vi vandrade runt i lite under ett par timmars tid. Allt var frid och fröjd och vi hade inte börjat irritera oss på varandra. Manel är en väldigt laidback kille. Om man ska använda en mer nedsättande term kan man kalla honom för maskig. Hans maskighet krockade något med min otålighet senare under resan. Men mer om det längre fram…

Jerez är mest känd för sina sherryviner. Det kända vinet Tío Pepe produceras bland annat här.
Det var kul att se att man firar El orgullo – Pride, även i lite mindre orter i Spanien.
Nu har vi kommit till Cádiz som var Manels absoluta höjdpunkt under resan. Min höjdpunkt kommer i ett senare inlägg… Menjag tyckte också mycket om Cádiz. Det är en stad som i mångt pch mycket liknar en latinamerikansk kolonialstad. Det kändes som att jag lika gärna skulle kunna befinna mig i Guatemala eller Nicaragua. Strandpromenaden i sin tur, i kombination med stadens ståtliga katedral, fick mig att känna att jag var tillbaka i La Habana.
Cádiz är en av världens äldsta sjöstäder och grundlades av fenicierna redan omrking år 1100 f.kr.

Cádiz tros vara den äldsta staden i Europa som har varit bebodd oavbrutet!

Flera av scenerna till bondrullen “Die another day” som är tänkt att utspela sig i Havanna, spelades i själva verket in här i Cádiz!
På den här bilden var vi glada och lyckliga. Men det kurrade i magen.
Pepsi light är den bästa drycken om du vill kunna njuta av något gott och samtidigt vara lika smal som jag.
Vi tog oss vidare mot en liten pittoresk by vid namn Vejer. Det var en mycket älskvärd by. Men inte till den milda grad som Manel ansåg att den var det. Efter att vi hade spenderat mer än nog med tid i byn ville Manel fortsätta flacka runt i Vejers gränder. Trots att jag var tydlig med att framföra att det det var dags att gå, kunde Manels upptäcktslusta inte släckas. “Åh den gatan ser spännande ut! Kanske finns det något intressant där borta?”. Jag fick vänta, vänta och vänta på masken. När jag kände att jad hade fått nog och skulle gå raka vägen mot bilen visslade han på mig för att väcka min uppmärksamhet så att jag skulle vända mig om och fråga vad han ville. Men jag roterade inte en tum för att se vad han ville. Jag gick rakt framåt. Jag fick vänta vid bilen, jag vet inte hur lång tid.. Manel hade gått på jakt efter tandkräm. Ni kan ana hur irriterad och frustrerad jag var…
Här hade Manel kunnat tänka sig att bosätta sig.
Manelis
Sådana här vackra innergårdar fyllda med blommor finns tydligen lite varstans i Andalusien.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.