Helsingfors med Sanna

Hej och välkomna till Coffee & Joy. Välkomna även till min och Sannas utflykt till grannlandet i öst! Nu blir det åka av!
På kryssningen mot Helsingfors drack vi dyra drinkar och lyssnade på den internationellt erkända pianisten Peter Bulmon (som har en repertoar på mer än 800 låtar, på 14 olika språk?!). Hans musik finns tillgänglig Spotify – in och lyssna nu.

(OBS. Detta är inte ett betalt samarbete mellan mig, Sanna och Bulmis)
Väl framme i Helsingfors, välkommnades vi av utsökt gatukonst. Högsta kvalitet.
Vädret i Helsingfors var friskt.
Allas Sea Pool, som vi tyvärr inte besökte, men som enligt rykten ska vara toppen!
Båten som tar dig ut till Sveaborg. Vilket jag gjorde för runt 7 år sen när jag besökte stan för första gången. Vill ni läsa om hur det var, så kan ni göra det här: Helsingfors, 2016
Sanna och jag bestämde oss för att dirren ta oss till Fazers café, med en plan om att förtära vår frukost där.
På cafét hade dem örfilar! Smack!
Ljuvliga tårtor fanns också.
Vi bestämde oss för att bruncha och satt och festade på god mat i flera timmar. Sen var vi gödda som svin.
Super Macro photo of a dessert.
Street art.
Vem kunde tro att vi skulle stöta på tomten, långt efter att julsäsongen är över, och utanför en souvenirshop, utav alla platser?!
Vi tog oss till Tempelplatsens kyrka (även kallad kristallkyrkan av vissa). Kyrkan är en av stadens mest populära turistmål.
Kyrkan färdigställdes 1969 och här arrangeras ofta konserter.
Street art once again.
Hej, hallå! Georgsgatans simhall är Finlands äldsta simhall. För er som har varit på Centralbadet i Stockholm – man får lite samma anrika känsla av att vistas på badet.
Här är en bild som jag hittade på Google Internet, då jag inte kunde ta några bilder inne på badet. Vissa dagar har badet öppet för kvinnor, andra dagar för män. Nästan alla badar näck, även om det sedan en tid tillbaka också är tillåtet att ha på sig badkläder. Betalar man extra kan man få tillgång till ovanvåningen där det bland annat finns infraröd bastu och vedeldad bastu. Jag hann inte kolla in detta, då det var kö för att få ta sig upp dit. Men what about Sanna då, ifall det var hanarnas dag? Hon var trött och tog sig tillbaka till färjan för att vila, medan jag kurerade mig.
Helsingfors domkyrka
Vår vackra färja ser ni där långt borta i fjärran. <3
Vi ankom dagen innan den berömda Runebergsdagen, när man traditionellt sätt festar på den så kallade Runebergstårtan som ni ser på bilden! Bakelsen är uppkallad efter Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg som enligt olika oklara källor sägs ha ätit en sådan bakelse per dag! Bakelsen är oftast gjord på en bas av mandel eller hasselnötter, som är indränkt i antingen rom eller punsch. Garneringen består av kristyr och hallonsylt.
Tanken var att vi redan på ditresan till Helsingfors, skulle besöka båtens spa. Vi insåg direkt när vi kom in på spat att vi skulle vara tvungna att tänka om. Stämningen kändes otrygg och kaosartad, när vi såg hur det smackades på rumpor inne på spat. I tillägg fanns det inget smaksatt vatten att tillgå, något vi så klart påpekade omedelbart. På vägen hem gjorde vi ett nytt försök med att checka in på båtens spa. Lyckan var gjord när vi såg att personalen hade hörsammat vårt önskemål om smaksatt vatten och att det inte försiggick något smackande inne på spat.
Lyckan var också gjord när Sanna…
Vann två omgångar av lotto!!!! Efter denna tursamma händelse lyckades vi även vinna kvällens bildquiz!
Innebär detta olycka för mitt och Sannas kärleksliv? Det är en fråga som vi har ställt oss själva många gånger efter att vi vann så mycket på en och samma kväll.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *