Gardanne et Aix-en-Provence

Hej mina sötsnören!

De här bilderna är tagna i november när jag fortfarande var bosatt i Frankrike. 

15Det bästa med den lilla hålan som jag bodde vid namn Gardanne, var utan tvivel den marknad som hölls på huvudgatan varje fredag och söndag.  Flickan som håller i korgen på bild var min fransk/italienska rumskamrat som heter Lara. 
1Jag blev alldeles lycksalig när jag gick runt bland allt grönt. Vy över Gardanne
2Bilden här ovan är tagen ifrån min studieort, det vill säga Aix-en-Provence. 
3Höst betyder i Aix, precis som i Barcelona, kastanjer!
4Den här tesalongen var min alldeles egna tillflyktsort där jag kunde studera och reflektera. Här var jag beskyddad från de mörkaste tankarna.
5 6
Tack Lina Lindgren för tipset! 16Aix-en-Provence är en otroligt mysig liten stad. Emellertid så var den lite för liten i mitt tycke. 

Calisson är en fransk konfekt som tillverkas av mandel, syltade meloner och apelsiner, socker och ägg. Bilden här ovan är tagen under en promenad genom Aix tillsammans med mina studiekamrater. Mannen med headsetet var vår guide. Studietiden som varade i runt en månad, var fylld med prestationskrav och en Axel som var lite ledsen i ögat. Samtidigt så var det lustfyllt och väldigt givande. Under min korta vistelse så lärde jag mig väldigt mycket franska. 
Jag träffade en fantastisk man som var ett stort stöd för mig under tiden som jag befann mig i södra Frankrike. En känslig själ med ett varmt hjärta. Han bjöd på frukost och jag fnissade över att tet hälldes upp i en skål. 


Härlig kastanjecrème att bre på mackan. 
“Homophobiol – den första behandlingen mot homofobi”
“I vilka fall bör Homophobiol användas?
Denna medicin bör används vid uppdagandet av de första symptomen av homofobi: förolämpningar, avfärdanden, agressivt beteende, tvivelaktiga imitationer.

Homofobi är skadlig både för din egen och personer i din omgivnings hälsa och möjliggör överföring av hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

För mer information, besök aides.org”   


Para mis lectores españoles: 

La palabra del día: arrebol – cuando las nubes adquieren un color rojo  al ser iluminadas por los rayos del sol. 


À suivre…

Tills vi hörs av igen, 
Épaule Lis

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *