Cartagena

Jag tog mitt pick och pack och lämnade Panama, Centralamerika och den nordamerikanska kontinenten. Jag for till Sydamerika. Jag for till Cartagena i Colombia.

På flygplatsen i Panama city så stötte jag på lite problem vid incheckningsdisken. Flickan på andra sidan disken ville inte låta mig gå ombord planet eftersom att jag inte hade någon biljett ut ur Colombia. Jag suckade och tänkte att det var väl tusan vad de ska trilskas. De behöver ju inte oroa sig. Jag kommer inte att stanna och befinna mig i landet illegalt. Till slut kom jag på att jag hade en returbiljett hem ifrån Quito, Peru. Det dög och jag pustade ut. 
col1 Kataloniens självständighetsrörelse har även nått Cartagena. 
col2En sak som jag kommer sakna när jag kommer hem är alla fruktdrinkar (s.k. batidos) och färsk frukt som säljs på gatan för en billig slant.
col3Cartagena har ett litet guldmuseum. Det är på intet sätt ett lika omfattande museum som det guldmuseum som finns i Bogotá. Men det är väl värt ett besök och inträdet är gratis!
col5 col6 col7Under den spanska kolonialtiden så var Cartagena en av Amerikas viktigaste hamnstäder. 
col8 col9Jag smakade på min allra första colombianska arrepas!
col10 col11 col12 col13 col14Universitetsstudenter demonstrerade mot vinstintressen och korruption. 
col15 col16Peter tycker om frukt.
col17Cartagena är även en stad som är känd för att ha blivit utsatt för många atacker utav europeiska pirater.  
col18 col19Jag vet inte vad för slags konstinstallation eller aktion detta var. Men denna dag så hölls en konferens om de svartas historia i landet. Jag kände mig obekväm i deras närvaro. Faktumet att de hade målat sig svarta gav mig en känsla av obehag. 
col20I Venezuela och Colombia är skönhetstävlingar extremt populära. För vissa är det till och med en möjlighet ut ifrån fattigdom och en möjlighet att kunna studera. I dessa två länder är skönhetstävlingar allt annat än löjliga och vinnarna av tävlingarna superkändisar. Colombia och Venezuela är även de två länder som har bland den största antalet plastikopererade personer. Vissa säger att idealet delvis kommer ifrån knarkkungarnas influens på kvinnoidealet. 
col21Jag gick en guidad tur genom staden. Den kan ni skippa. Den var tråkig och inte särskilt informativ. Rekommenderas ej, om du inte vill träffa lite folk förstås. 
col22Den stora författaren Gabriel García Márquez kommer ifrån Colombia. “Ingen plats i världen är mer tragisk än en tom säng”.
cartagena sistaColombia är känt för sitt utsökta kaffe. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *