Barcelona – El retorno 2019

Hej och välkomna tillbaka till bloggen!

Nu har vi tagit oss söderut till Barcelona. Barcelona var en plats som jag drömde mig bort till under de nätterna uppe i Lofoten som det regnade in i tältet.

Även om jag har varit tillbaka flertalet gånger till Barcelona sedan jag flyttade därifrån 201, så har jag sällan återbesökt området runt Sagrada Familia. Så det var fint att få göra det nu. Under min första tid i staden bodde jag nämligen i området. Senare flyttade jag till Clot för att bo med Moa, som inte är långt därifrån.
Raval är fyllt med vacker gatukonst.
Utställningarna på Arts Santa Mònica brukar vara bra. Men det var de inte denna gången tyvärr.
Lisa som är en vän ifrån Barcelonatiden var på besök i staden samtidigt. Så vi möttes upp och hängde litta.
Lisa var i Barna tillsammans med ett salsagäng. I mitten ser ni underbara Amanda, Moas syster. Hon har numera bott runt 5 år i staden!
Det var en fröjd att få se henne igen!
Henne p-vän Esteve
De är ett riktigt pluttigt par.
Jag träffade Kaaru som jag hade en liten crush på när jag bodde där. Jag hade helt glömt bort hur vi faktiskt möttes första gången och hur magiskt det var. Kaaru påminde mig om det genom att lägga upp den här bilden och texten nedan:

“Axel me encontró en la calle una madrugada de 2013 en pleno duelo y me invitó a desayunar.

Nos hemos visto contadas veces y en realidad no nos conocemos demasiado, pero se intuye su alma.

La pasada semana me dijo que estaría unos días en Barcelona y que si quería tomar una cerveza.

Y así fue, después de unos 4 años sin vernos, pero sin dejar de seguirnos por redes, nos reencontramos.


Un abrazo grande y disfruta del Pride de Oslo <3″

“Axel träffade mig på gatan en tidig morgon 2013 när jag befann på en plats med mycket smärta och han bjöd in mig till sig, för att äta frukost.

Vi har setts några få gånger och om man ska vara ärlig så känner vi inte varandra så väl, men det är lätt att märka att han är en god själ.

Förra veckan berättade han att han skulle vara några dagar i Barcelona och frågade ifall jag ville ta en öl.

Och så blev det, efter 4 år utan att ha sett varandra, men utan att ha slutat att följa varandra via sociala medier, så möttes vi på nytt.

En stor kram och njut av Oslo Pride <3″
En annan gammal fling som jag har haft ville också mötas upp. Han heter David. och bor i Sant Joan Despí. Där hade de en årlig gatufest som jag fick ta del av.

Casa Trinitat Greuzer som ni ser på bilden är ritad av Josep Maria Jujol Gibert. Han är en av Barcelonas mest kända modernister och samarbetade tillsammans med Gaudí.
Ytterligare ett av hans verk.
Vi gick från pub till pub i samlad trupp och drack öl och dansade. Folk slog på trummor och jag såg personer som skrattade och log.
Ett hemligt krypin i Barcelonas buzz. Skicka ett meddelande till mig för info om location.
Jag och Amanda hängde på stranden innan jag och Manel skulle fara till södra Spanien. Det var supermysigt!
Jag träffade Amanda, Pedro och Cynthia som jag bodde med under en kortare period. De är så gulliga och gästvänliga. Det känns som att jag är en liten del av deras familj.
Jag träffade Míriam som jag också bodde med en kortare period. Hon är helt fantastisk. Så social och nyfiken på andra människor. Och pratglad. Jag har lärt mig så otroligt mycket av det jag kan av spanska genom långa, långa diskussioner med henne fram till småtimmarna. Good memories. Vi har delat både sorger och glädjeämnen tillsammans. Pratat historia, politik och barndom.
Vi gick på en utställning med bilder av Barcelona från förr. Här ser vi ett Plaza de Cataluña fyllt med snö!
La Rambla var nog mysigare förr i världen…
Sagrada Familia
I mitten av augusti ska jag tillbaka till Barcelona och träffa de här godbitarna på nytt. Det ser jag otroligt mycket fram emot!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.