Barcelona – Att komma hem

Hej och välkomna till det avslutande inlägget om trippen till Barcelona,

Att komma tillbaka till Barcelona kändes som att komma hem. Det kändes som att jag ändå lyckats upprätthålla något form av kontaktnät i staden med vänner och bekanta trots att det nu faktiskt redan gått fyra år sedan som jag flyttade från staden. Jag traskade omkring i lugn och ro på välkända gator och försökte se på staden med nya ögon.


Plaza de George Orwell, som även kallas för plaza del tripi till följd av den nästintill hallucinogena statyn vid namn Monument, som ni kan skönja till vänster i bild. Vid det här torget bodde Orwell åren 1936-1937. Under sin tid i Spanien skrev han boken “Hyllning till Katalonien”. Boken behandlar George Orwells deltagande i spanska inbördeskriget och många av bokens scener spelas upp vid Ramblan och dess omkringliggande gator. Av den anledningen valde man att ge just detta torg, som ligger när Ramblan, namn efter honom.

Homenatge als castellers

Utav en händelse så hade min kära klasskamrat Emma bokat in en resa denna påsken hon också. Så vi bestämde oss för att mötas upp och luncha. Jag tog henne till Carrer de Blai för att festa på pintxos. 
Det politiskt spända läget blir mer och mer kännbart för varja gång som jag besöker staden. Den söndagen som jag anlände rådde det stora demonstrationer vid Arc de triomf. Jag och Manel kunde höra hur helikoptrarna hovrade över staden. 

Ungefär; “Frige de poltiska fångarna” på katalanska. 

På detta ljuvliga bibliotek har jag spenderat många timmar för att studera spanska och katalanska. De hade nattöppet också. Varför kan inte svenska bibliotek också ha det?

Mitt gamla kvarter. Sagrada familia är ett väldigt rofyllt område. Det är bara precis runt kyrkan som turistmassorna hopar sig.

Manel, hans väninna Júlia och jag for ut för att äta. 

Universitat

Jag mötte upp med Joan Antoni.

För den som är eller vill bli Ibizahippie så finns det en hel butik med diverse krimskrams nära Plaça de Catalunya som heter Reserva Natural.

Un lugar secreto | A hidden spot | Ett smultronställe |

Jag har inte en tydlig bild av vad det här verbet betyder. Men jag har mina idéer (som jag jag håller för mig själv). Nästa gång jag är i Raval så ska jag testa att använda det och göra en liten miniundersökning för att se om folk använder ordet, och i så fall hur. 

Jag var lite dålig på att ta foton den sista dagen. Jag träffade bland annat min gamla spansklärare som jag höll mycket kär under min studietid i staden. Det var fint att få träffas med lite distans till varandra efter att många har passerat. Jag kunde till exempel avslöja att jag var betuttad i hennes kollega… 

Jag träffade även Gerardo som jag valt att kalla för “ett gammalt flingsalt”. Han är så otroligt söt både till det inre och yttre. Ett riktigt söthjärta. Jag hoppas att han finner sig en karl snart.

Sedan träffade jag Felix som är en nyfunnen vän som jag lärt känna genom en annan vän vid namn Lovisa.

Un cafè amb llet i una ensaïmada de Mallorca


À suivre…

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.