Calle 13 – Latinoamérica

Puh! Jag har nyss suttit i flera timmar och  studerat en massa grammatik och språkhistoria. Jag har inte berättat det här för er, men jag kom in på tre stycken distanskurser nu i höst. – Rysk filmhistoria, Grunderna i estniska och Fransk muntlig färdighet. Jag har valt bort rysk filmhistoria redan eftersom att kursen inte var tillräckligt intressant och mer krävande än väntat. Utav samma anledning så valde jag nyss att skicka i väg ett mejl om att få hoppa av estniskan. Motivationen till att lära mig språket finns inte, det är väldigt svårt språk att lära sig och det kräver mycket tid. Det känns så skönt att ha lärt sig att kunna hoppa av något som jag egentligen inte vill göra. 

Men motivationen till att lära mig franska finns däremot. Den kursen känns meningsfull och lustfylld. Precis som det ska vara när man lär sig. Så den ska jag fortsätta med. Det känns skönt också att det kommer vara lättare att kombinera resan med studier. 


Nu ska jag bjuda på en låt som har berört mig. Första gången jag hörde en var genom min lärare som spelade upp den för mig när jag bodde i Barcelona. Det är en av de bästa lärarna jag någonsin haft. För henne var det viktigt att visa upp kulturella yttringar inte bara ifrån Spanien, utan hela den spansktalande världen. Denna videon och denna låten gjorde att jag förstod lite utav det som är Latinamerikas själ och hjärta. 

Ahora os voy a dar una canción que me ha conmovido profundamente. La primera vez que la escuché fue en la escuela por mi profesora. A ella, le importaba mostrarnos partes culturales de no solamente España, sino todo el mundo hispanohablante. Este vídeo hizo que llegase a entender un poco del alma de Latinoamérica.  

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.