Paris

I går så hade jag verkligen lust att blogga. Jag hade åkt till Eiffeltornet för att ta lite fina bilder. Jag hade satt mig ner, planerat för vilka bilder som jag ska ha med i inlägget och så…
fungerar inte internet!

Men nu är jag på banan igen. Jag har befunnit mig i Paris under mer än två veckors tid. Informationen som jag har delgett er har varit knapphändig. Men sanningen är den att jag inte gjort vidare spännande saker. Jag har studerat mycket franska och träffat pojkar. Men jag har framför allt skrivit CV, lämnat CV:n på olika restauranger, kaféer och hotell. Till slut så nappade de på en restaurang, där de ville att jag skulle börja provjobba som ”barman” som det heter på franska och spanska. Det vill säga så skulle jag fixa kaffe, öl och cocktails till kunderna.

Jag är mäktiga imponerad utav min egna insats måste jag säga. Jag har aldrig jobbat som bartender tidigare, jag har aldrig lagat kaffe, jag har aldrig stått i kassa (förutom på macken på praktiken i åttonde klass) och lyckades med detta. All dialog, med min upplärare, kollegor och kunder sköttes på franska. Jag gjorde ett bra jobb. Jag valde trots det att inte fortsätta arbeta där. Varför då? För att en kollega var oerhört taskig mot mig. Hon suckade när jag gjorde fel, tittade på mig som om jag var dum i huvudet och skrattade åt mig när jag inte förstod franskan. Jag var inte önskad av henne där. Hon lyckades också. Jag ville inte komma tillbaka. Den sista timman frågade jag mig varför jag ens överhuvudtaget var där, när jag blev behandlad på det sättet. Jag grät i floder efter att dagen var över. När man inte kan språket så bra så är man beroende utav ens kollegors medvilja för att det ska gå bra.
Jag hade behövt det jobbet. Men nej. Jag tror inte på floskeln ”Man ska aldrig ge upp”. Jo, man ska ge upp om man inte mår bra av något. Välbefinnande är överordnat om det finns möjlighet att välja. Jag hade privilegiet att jag inte var beroende av det jobbet och hade möjligheten att lämna.

På tisdag far jag till Oslo. Där ska jag spara ihop pengar för att sedan kunna åka tillbaka till Paris med mer pengar – mer möjligheter. Då ska jag börja studera franska innan jag söker jobb och kan  flytta till en lägenhet direkt. – Det blir bättre så. 

Nu ska ni få se lite bilder ifrån Paris!

1Centre Pompidou – Ett kulturcentrum kan en kalla det för. Inne i byggnaden finns landets mest förnämsta museum för modern konst. Här finns också ett utmärkt bibliotek! Att ha tillgång till ett bra bibliotek är viktigt i mitt liv. Jag har spenderat mycket åtskilliga timmar på det där biblioteket med att studera franska. 
2 3Arkitekturen är så otroligt fräck.
5Jag träffade Eriks kompis Yuna och hennes polare och åt tibetanskt. Yuna har hjälpt mig otroligt mycket med mitt CV och har varit ett stöd under min tid i staden.   
tv 1Jag har varit på svenska kyrkan och fikat. Försökt skapa mig lite kontakter för att finna ett jobb. Ikväll ska jag dit igen. Då bjuds det på tacos. Det är ju mellofinal!
2 etPojkar som jag fann på vandrarhemmet.
3 4 6 7 1Det heliga hjärtat
2Undet modeveckan så skedde det här. Det kom en rad med flickor med konstiga kläder och ställde sig på rad och visade upp sig för allmänheten.
3

Duchamp
4
5 6 7 8À bientôt…

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.