Katakomber och Oslo

Hej mina vänner!

Jag har precis lämnat in mina läxor för min skrivkurs i spanska. Det är en så otroligt rolig kurs! Tidigare la jag upp en text här på bloggen på spanska. Den texten är sprungen ur en skoluppgift. Jag skulle skriva en kort text om en sekvens i min barndom med en bild som utgångspunkt.  
Sista uppgiften (och den som jag mest ser fram emot) består i att skriva en dystopisk berättelse om ett samhälle som är förstört på grund av all miljörförstöring. Jag må säga att de har lyckats när de valt ut ämnen att skriva om. 


I min blogg är det tvära kast! Nu tar vi oss ett par dagar tillbaka i tiden. Det är tisdagen den 15:e mars och det är min sista dag i Paris. Planen var att tråka under min sista dag och bara plugga franska. Men jag ryckte upp mig och for till katakomberna för en riktigt kuslig upplevelse! kaoakaJag stod i en alltför lång kö innan jag betalade min hårt förvärvade 10 euro vid ingången för att sedan gå ner i underjorden. 


 

Katakomberna är enorm labyrint med en total sträcka på 30 mil. När pest och annan dödlig sjukdom härjade i Paris valde man på grund av sanitära skäl att förflytta lik ifrån kyrkogårdarna till katakomberna som förvandlades till en stor massgrav. 
1Till en början slängdes alla ben på hög. Men efter ett tag beslutade man sig för att graven skulle utformas på ett värdigare sätt och man beslutade sig för att rada upp ben och skelett på ett utifrån min synvinkel, konstnärligt sätt.2Graven blev med tiden ett populärt besöksmål. Jag såg till exempel en skylt på svenska där det stod att Prins Oscar av Sverige varit där den 7 maj 1867 och yttrat de yttersta tänkvärda orden: “Intet lif utan död, ingen död utan lif”3Nu har jag kommit mig till Oslo!

Jag har dessvärre varit slarvig med att ta bilder. Men var inte oroliga, de kommer. 
Kortfattat kan jag säga att det kändes väldigt skönt att vara här. Jag känner redan att jag har installerat mig. Jag har fixat lite nya möbler ifrån finn.no och håller på att få det riktigt hemtrevligt. Jag är närmare vänner och jag är närmare chansen att kunna skaffa mig ett jobb och en försörjning. Jag är i behov av båda just nu. På måndag har jag en intervju redan. Så det har gått fort, från att jag började att söka, till första intervjun. Det är jag väldigt glad över.

Ha en fin söndag! 

À bientôt!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.