Axels helg

Tja, tja alla kära bloggläsare!
(lo siento por no escribir en castellano esta vez. Es que no me da la gana…. da pereza. La próxima!)
Dags för en uppdatering eller hur? Ja men visst det bjuder jag på. Då kör vi.
I helgen shoppade jag loss. Jag köpte ett tält som jag nyttjade i går. Saken är den att jag jobbar var tredje vecka på söndagen mellan 17.00-00.00. Efter jag slutat jobbet så går nästa buss/tåg klockan 05.20 Denna gång så, istället för att sitta och vänta i 5 timmar, så slog jag upp mitt fina lilla tält i en liten skogsdunge och sov så gott som små barn brukar göra.
Jag har även köpt reshandduk, nackkudde och sovmask. Med nackkudde och sovmask ser man lite ut som ett kisokmongo. Något som jag vet många räds för att göra. Saken är den, att de kompenseras upp genom att din komfort på diverse bussar, tåg och flyg höjs dramatiskt och genom att detta bidrar till ökad sömn leder det på lång sikt till bättre hälsa och ett längre liv. Inte fel, va?
Vet ni vad?
Jag har blivit med smarttelefon! Min alldeles första smarttelefon! (om man nu bortser den gamla söndriga sak jag fick av faderskapet som höll i typ en vecka) Och, okej. Jag förstår grejen. Denna lilla manick är otroligt behändig på alla sätt och vis. Jag slipper mina kartor,jag kan enklare kommunicera och socialisera med vänner, familj och diverse drägg, jag kan hålla koll på busstider och så vidare.
Här är den!
Jag och Haraldsson har varit på Nasjonalmuseet som är gratis på söndagar! Hett tips!
Jag har varit där en gång tidigare när jag var på semester och besökte min kusin vid runt 15 års ålder. Jag var föga imponerad då. Jag är aningen mer imponerad nu. Det finns mycket konst i detta museum som jag inte gillar, det skall sägas. Det vill säga allehanda medelmåttiga landskapsmålningar, trista porträtt och kristen urtråkig konst. Dock finns där guldkorn i samlingen! Munchavdelningen är ju självklart en av dem. Tyvärr får man inte fota i den avdelningen så jag kan inte delge mig utav hans utsökta konst. Ni får sticka dit själva helt enkelt!
Dock har jag lite annat att bjuda på. Var god njut:
El greco
Monet
Cézanne
Åh, just det! Denna vecka är ingen vanlig vecka! Varför? Ni ska få två ledtrådar!
Talinn!
Riga!
Eftersom att jag jobbar natt denna veckan och har jobbat söndag natt så får jag långhelg denna helg. Vad tror ni att Axel har planerat in då?
 HMMMM… VAD KAN DET VARA SOM HAN PLANERAT DÅ??! UMA FUNDERAR…
Om ni som Uma, inte listat ut vad som jag skulle planera i en sådan situation så känner ni inte mig så väl. Svaret är givet – en miniresa så klart! I dag har jag skrivit ut biljetterna och jag är i full färd med att läsa på om resmålen. Jag är stolt över att jag lyckats trix och fixa så att allt vad gälllande transport, med flyg, bussar o.s.v tillsammans med hostelbokningar klaffar. Det är inte busenkelt när det handlar om så kort tid. Åker nu på fredagmorgon och är hemma igen på söndagen. Vad underbart det ska bli att komma i väg! Jag skall hålla er uppdaterade.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *