Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 2 rödlökar
  2. 3 auberginer
  3. 1 burk majs
  4. 1 burk kikärtor
  5. 2 burkar tomatpuré
  6. En påse riven ost
  7. Spenat
  8. Vitlök efter tycke
  9. Chili efter tycke
  10. En bit ingerfära
  11. Gurkmeja
  12. Spiskummin
  13. Peppar
  14. Salt
  15. Olivolja
Instructions
  1. Börja med att steka auberginen i rikligt med olivolja tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Se till att auberginen blir rejält genomstekt.
  2. Stek sedan rödlök, ingerfära, chili och vitlök i pannan.
  3. Lägg till tomatpurén, kikärtorna och majsen i pannan. Tillsätt mer krydda och ev. mer chili, vitlök och/eller ingerfära.
  4. Lägg auberginen längst ner i en form (jag var tvungen att använda en kastrull).
  5. Lägg på spenaten.
  6. Lägg på osten.
  7. Lägg på fyllningen och fortsätt på samma sätt tills formen är fylld. Avsluta med att garnera med lite ost.
  8. Sätt in moussakan i ugnen under 20 min på runt 200 grader. Min ugn var lite opålitlig så kontrollera så att moussakan inte bränns vid med jämna mellanrum.
Notes
  1. Om du vill att rätten ska vara vegansk byter du bara ut vanlig ost till vegansk ost.
  2. Med en stickpinne kan du kontrollera om auberginen i ugnen är färdig. Stickpinnen ska inte fastna.
  3. Moussakan kan ju självklart varieras i all oändlighet med olika fyllningar och kryddor. - allt efter tycke och smak.
Axel och Uno http://axelochuno.se/

 

 

lasagne lasagne2 lasagne3 lasagne4 lasagne5 lasagne6 lasagne7 lasagne8 lasagne9

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *