
Vegetarisk moussaka
2015-10-10 05:16:03

Serves 3
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
- 2 rödlökar
- 3 auberginer
- 1 burk majs
- 1 burk kikärtor
- 2 burkar tomatpuré
- En påse riven ost
- Spenat
- Vitlök efter tycke
- Chili efter tycke
- En bit ingerfära
- Gurkmeja
- Spiskummin
- Peppar
- Salt
- Olivolja
Instructions
- Börja med att steka auberginen i rikligt med olivolja tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Se till att auberginen blir rejält genomstekt.
- Stek sedan rödlök, ingerfära, chili och vitlök i pannan.
- Lägg till tomatpurén, kikärtorna och majsen i pannan. Tillsätt mer krydda och ev. mer chili, vitlök och/eller ingerfära.
- Lägg auberginen längst ner i en form (jag var tvungen att använda en kastrull).
- Lägg på spenaten.
- Lägg på osten.
- Lägg på fyllningen och fortsätt på samma sätt tills formen är fylld. Avsluta med att garnera med lite ost.
- Sätt in moussakan i ugnen under 20 min på runt 200 grader. Min ugn var lite opålitlig så kontrollera så att moussakan inte bränns vid med jämna mellanrum.
Notes
- Om du vill att rätten ska vara vegansk byter du bara ut vanlig ost till vegansk ost.
- Med en stickpinne kan du kontrollera om auberginen i ugnen är färdig. Stickpinnen ska inte fastna.
- Moussakan kan ju självklart varieras i all oändlighet med olika fyllningar och kryddor. - allt efter tycke och smak.
Axel och Uno http://axelochuno.se/