Tillbaka till Warszawa

Hej mina vänner,

Detta var tredje gången (om jag räknat korrekt) som jag tog mitt pick och pack och styrde kosan mot Warszawa. Otaliga äro de gånger som jag besökt landet i öst. Det är så gott som alltid ett angenämt besök, så även denna gång.Det var en härlig känsla att få komma bort ifrån vardagslunken. Jag kommer nog aldrig sluta försöka ta avbrott för att flyga ut och bort. Det ger mig så mycket energi.

Besöket på Warszawas dockhusmuseum var en av resan stora behållningen. Detaljrikedomen var mäkta imponerande.Förundran slog sällskap med ett uns av kuslighet.Kulturpalatset


Ett besök på Krowarzywa var givet. Jag svär att jag för all evighet framtid kommer att återkomma hit vid varje besök i Warszawa.A happy boy is about to enjoy his delicious vegan burger.Delicious vegan burger


Även om mer än halva januari hade passerat under tidpunkten för mitt besök så var staden fortfarande klädd med julens varma ljus.  

Kanske så resonerade man så här på kommunmötet; “Äsch, julbelysningen är fin och har ändå kostat åt oss en slant. Låt oss då ha uppe belysningen tills januari månad övergått till februari månad.” Kanske resonerade de på annat vis. Hur som haver så var det fint att få staden lite upplyst i januarimörkret.


One young woman is enjoying herself at a tea house.
Det här tehuset  vid namn Same Fusy var supermysigt och rekommenderas å det grövsta!


Jag gick ut och partajade till en hitkavalkad av Brittan. Det var så kul att dansa!Jag for till den judiska kyrkogården.

Antonina Leśniewska Museum of Pharmacy


The Museum exhibits original pharmaceutical laboratory equipment from the 1930’s, 19th century crystal and porcelain jars, pharmacy cans, cobalt cylinders for storing and ageing cognacs and aromatic waters, pill jars, mortars and percolators. 
Den förnämsta bärnstensförekomsten av bärnsten finner du kring södra Östersjön i till exempel Polen. 

Här nedan kan ni se hur det har sett ut vid tidigare besök i Warszawa

Warszawa

Polenresan – del 2 – El viaje de Polonia Parte número 2

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *