Venedig

Ifrån Malta tog jag mig åter tillbaka till norra Italien och denna gång till Venedig!
Venedig är precis så där löjligt vacker som man föreställer sig.
 Står typ “Här finns inte wifi – du är fri”
Den här staden känns så på låtsas. Du tar dig ut hit ifrån fastlandet som ligger några kilometer bort med antingen buss, bil eller tåg. Väl inne i staden finns det bara båtar som transportmedel. All annan trafik är ej tillåten och måste vända tillbaka in mot fastlandet. Cykel fungerar inte heller särskilt bra på grund av alla broarna.
 Inne i staden bor bara runt 300 000 människor. Trots det är det oerhört mycket folk i staden. De flesta som studerar i staden och många av de som arbetar där bor utanför staden och pendlar varje dag. Trots att jag var där i februari var det oerhört mycket turister. I genomsnitt har man 50 000 turister per dag! Det märktes och fråntog dessvärre mycket utav staden charm. Vanligtvis så har jag inget emot att en plats har mycket turism, men när allting känns uppbyggt kring det så känns det inte lika fräscht längre.
 
 
 “Jag vill ha den där!”
Den berömda Markusplatsen. Som några av er kanske vet, så håller på Venedig på att sjunka ner i havet. Staden är uppbyggd utav pålar och dessa eroderas sönder och sjunker mer och mer ner i i dyn. Detta sker samtidigt som vattennivån håller på att höjas.
Under 1900-talet sjönk staden med 23 cm.  Markusplatsen här ovan är  numera vattentäckt under halva tiden utav året när det är högvatten.
 
“Hej mina små barn”
Lejonet som är en symbol för Venedig.
 Överallt säljs det masker.
 
 
 Jag bodde på en camping en bit ifrån Venedig på fastlandet, eftersom att priserna var så *** inne i Venedig.
Nämen vad är det för en mystisk läckerbit?
 Där är han igen! Kan det vara Casanova jag har fått syn på?
 “Pip, pip”
 
 
Denna dag hängde jag med Marco som en är en kille som studerar i Venedig och som jag lärde känna när jag deltog i ett utbytesprogram i Wisconsin, USA när jag var 18. Detta är den gamla arsenalen (arsenal som för övrigt är ett ord som kommer ifrån venetianskan) i Venedig.
 En gondoltur kostar mellan 80-100 euro är något som i huvudsak förmögna turister väljer att göra.
 Den röda byggnaden användes vid inspelningar till Bondfilmen “Casino Royale”
 
 
“Suckarnas bro” – De dömda suckade en sista gång när de passerade denna bro ifrån domstolen till fängelset.
“El puente de los suspiros” – Los sentenciados suspiraban una última vez antes ir a la cárcel que conectaba con el tribunal
 Här byggs och restaureras alla Venedigs gondoler.
Här har vi han. Min italienska vän Marco.
 
“Skål!”
Marco tog mig till en “bacareto” som är ett trångt, litet och billigt matställe som alltid ligger i en hörna. Hit brukar han och hans polare ifrån universitet för att dricka och äta gott till förmånliga priser. Det är extremt sällsynt att hitta sådana här platser i dyra, turistiga Venedig.
 
3 eller 4 dagar var jag i Venedig. En av dagarna stannade jag hela dagen på campingen. 1 eller två dagar är mer än fullgott för en resa till Venedig.
 
Efter Venedig tog jag flyget till Lviv i Ukraina!
 
Continuará… | Fortsättning följer…

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *