Valle de la Luna & Catarpe

OBS! DET FINNS NYA INLÄGG UNDER DETTA INLÄGG!
WordPress schemläggningsfunktion verkar inte funka som det ska. Detta inlägget var tänkt att publiceras efter många andra inlägg i Bolivia. För kronologins skull så låta jag de ligga i kronologisk ordning. Har ni redan läst detta inlägget tidigare, var god och bläddra ner!

Hej och välkomna tillbaka till bloggen!

I San Pedro de Atacama drog jag ner på tempot lite grann och stannade inne en hel dag för att vila och blogga. Jag lärde känna en gullig kille från Gran Bretaña och deltog på en grillkväll som anordnades på vandrarhemmet. Dagarna därpå gjorde jag två stycken halvdagsutflykter.

Den första utflykten gjordes till Vallecito, som är ett nytt utflyktsmål, som blev populärt under pandemin när man tillfälligt stängde ner Valle de la Luna, som är en ortens stora dragplåster. Vallecito sägs vara mer autentiskt och mindre reglerat, vilket gör att man kan röra sig mer fritt i omgivningarna. Autentiskt må hända att det var. Men det var också väldigt turistigt. Inget fel med det dock. Men en truly authentic experience, det skulle jag inte kalla det!
Det är verkligen ett specielt landskap som är nästintill månlikt.
De har spelat in delar av tvserien “The Mandalorian” i närheten.
I denna bussen kunde de folk som arbetade i en salpetergruva i närheten äta sin lunch under tak. Efter att gruvan stängdes lämnades bussen kvar här åt sitt öde. Bussen har blivit poppis bland turister som tycker bussen påminner om den buss som figurerar i filmen “Into the Wild”.
Jag ser lite tantig ut på den här bilden. Det bjuder jag på.
The city centre of San Pedro de Atacama
Dagen därpå så hyrde jag en mountainbike och cyklade norrut till ett häftigt område som heter Catarpe. Det var otroligt kul och samtidigt fridfullt att snabbt färdas runt mellan de stora klippblocken! En av de tydligaste höjdpunkterna på resan!
Ytterligare en beautypic på mig
La capilla de San Isidro

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *