Trolltunga

Förra helgen var kanske den bästa hitintills detta året. 

Jag, Moa och Ellinor bildade en trio som vi döpte till “The mountain pirates”. Tillsammans åkte vi på roadtrid med destination Trolltunga. Och vilket drömlag som vi bildade. Sällan har jag varit så stolt över en prestation som efter denna. Det fanns många potentiella yttre faktorer som skulle kunna ha sänkt humöret på vem som helst. Vi körde flera timmar fel på väg till Trolltunga. Vi var kalla, smutsiga, våta, hungriga och trötta. Men vi peppade, vi höll humöret uppe och hade framför allt väldigt kul! Om något, så är det någonting att vara stolt över. Tack till er båda, åter igen. 

Med det sagt, här kommer bilderna!kyrka (1)På vår väg mot Vestlandet stannade vi till i Heddal för att beskåda Norges största stavkyrka (byggd av stolpar i trä). Hallå! Om du som har bestämt att en måste betala inträde för att gå in i kyrkan råkar vara en av mina tusentals läsare – upphäv det beslutet! Guds hus skall vara till för alla. Även för snålisar som mig, Moa och Ellinor. Då var det sagt. 
nummer 2 (2) nummer 2 (3)En glad betts ute på tur. 
nummer3 (2)Som jag nämnde i inledningen så råkade vi köra fel. När vi insåg det så bestämde vi oss för att ta en sväng inom Trädgårdsund, även känt under namnet Haugesund. 
nummer3 (3)Låtefossen 
nummer3 (4) nummer4 (1)nummer4 (3)Vi stannade bilen flera gånger och stod som paralyserade över den vackra naturen som vi hade turen att få beskåda. 
nummer3aVi stannade till i den pittoreska lilla staden Odda för att fylla på depåerna innan vi till sist anlände till startpunkten för vår vandring. 
nummer3 (1)Vi gick en liten bit på sträckan innan vi slog upp vårt tält för natten. Jag insåg där och då hur långt som jag har fjärnat mig ifrån naturen. När var senaste gången som jag hörde regnet smattra mot ett tält? Hur ofta är jag egentligen och promenerar i skogen? Jag väljer ju att definiera mig som en stadsmänniska trots mitt förflutna lantliv. Men jag inser att även jag uppskattar verkligen naturens lugn, naturens styrka.
nummer5 (1) nummer5 (2) nummer5 (3) nummer5 (5) nummer5 (8) nummer5 (9)Lägg märke till den gamla haggan till vänster i bild.
nummer6 (3)
nummer6 (4)När vi kommit fram till trolltunga fikade vi och förfasades över våghalsiga (läs: dumdristiga) turister som spexade på tungan. 
nummer6 (6)Jag valde att låta mig själv, naturen och turisterna uppnå full harmoni genom min nakna kropp.
nummer6 (9)

nummer7 (4) nummer7 (2) nummer7 (1)När denna bild är tagen så hade vi bara en knapp kilometer kvar utav vandringen. Jag var trött. 
nummer8 (5)På väg tillbaka till Oslo så nanade vi i bilen. 
nummer8 (3) nummer8 (1) nummer8 (8)Vi stannade till på ett litet övernattningsställe och avnjöt en helt underbar frukostbuffé!
nummer8 (7)Moa värmde sig vid kaminen.


Jag har verkligen fått blodad tand! Nu måste jag avsluta inlägget för nu ska jag göra en googlesökning på fler vackra turer i Norge. 

Continuará…

2 réponses sur “Trolltunga”

  1. Har sagt det många gånger men jag vill säga det igen – Jag är såååååå himla glad att vi gjorde vår lilla resa! Minne för livet <3

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *