Tillbaka till det lilla landet i Nordatlanten

Hej mina vänner, 

Som ni har väntat och längtat efter detta inlägg! Nu kommer det äntligen. För tredje gången förra året tog jag mig till det lilla landet i Nordatlanten, Island.  (Edit: Som egentligen är ett ganska stort land, större än Danmark, önskar Egill att tillägga.)

Jag åkte för att besöka mannen som är ett praktexempel på att kärt barn har många namn. Hans namn är Egill, men jag brukar kalla honom för bland annat hubbe, gubben, trädgårdsmästaren eller hunkus islandicus. 


För den kuriosa-orienterade så sjönk Titanic i Nordatlanten.

 Medan ni scrollar ner genom inlägget ska ni få lyssna på ytterligare en låt av av Ásgeir.  Jag och Egill for på dragshow.


Torkad fisk


Hubben tog mig på en dagstur ut till halvön Reykjanes

Seltún geotermalområde.


Gunnuhver

Brimketill

Reykjanesviti

Urriðafoss

Det finns ett dolt vattenfall vid namn Gljúfrabúi på södra delen av Island. Exakt position väljer jag inte att delge i nuläget. Jag och Egill var mäkta imponerade över dess trolska åsyn.

Gljúfrabúi – un tesoro escondido de Islandia

Skämt åsido så är det ganska många turister som känner till Gljúfrabúi, som ligger i närheten av det superduperkända vattenfallet Seljalandsfoss. Dock är det ytterst få som fortsätter norrut från Seljalandsfoss för att komma till en liten dold, vacker ravin. 

Jag hade det supermysigt på Island tillsammans med Egill. Förutom att njuta av storvulen natur och se på dragshow, tittade vi på Die Hard på bio och fick lite julkänsla och latade oss på soffan. 

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *