San José

costaJag for från Nicaragua till San José, Costa Rica.

Vid gränsen så var jag tvungen att betala en dyr bussbiljett. Det krävs nämligen att du har en utresebiljet ifrån landet för att du ska komma in. Det samma gäller även för Panama och Colombia har jag nu fått lära mig. 
costa1I Costa Rica så finns det ett ganska så stort community av kineser. 
costa2De flesta turister har inte San José högst på listan när de far till Costa Rica. En åker till Costa Rica för att upptäcka dess natur och djurliv. Men jag hade faktiskt San José högt upp på min lista. Jag ville verkligen komma till en rejäl stad. Staden har nästan ingenting att erbjuda turisten (om denne inte är rik d.v.s. och redo att betala typ 12 dollar för ett inträde till ett museum). Men det gjorde ingenting. För jag träffade så mycket trevliga och sympatiska costaricaner (även kallade ticos). En kan säga att jag fortsatte min dejtingkarriär och fick på det sättet kontakt med spännande människor.
costa3Det märks på alla sätt och vis att Costa Rica är ett mer välutvecklat land än de andra länderna i Centralamerika. Tyvärr avspeglar sig detta även i priserna. Allt är ungefär dubbelt så dyrt som i Nicaragua. I Nicaragua betalade jag 6 dollar natten, i Costa Rica 12 dollar natten.  
costa4 costa5Costaricanerna har den absolut roligaste dialekten av spanska som jag någonsin hört! Det låter som om de bryter på amerikansk engelska när de talar. De uttalar r:en precis som amerikanerna. Här nedan har ni en video om slang ifrån Costa Rica.

Un vídeo de vocabulario tico. Para mí, los ticos tienen el acento más gracioso de todos los países hispanohablantes. Pronuncian la “r” igual que los americanos. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *