Rio de Janeiro part 2.

Hej och välkomna till det sista inlägget från Sydamerika!
De sista dagarna blev kanske inte som jag hade tänkt mig. Here goes my klagosång: 1. Jag sov otroligt dåligt på mitt vandrarhem till följd skrik och skrän samt ohövliga människor som tände ljuset i sovsalen på tidpunkter såsom klockan 1 och 5 på natten/morgonen. 2. Jag blev bestulen på min dator på samma vandrarhem. 3. Jag blev sexuellt ofredad av en vidrig man på mitt andra vandrarhem (som jag hade bytt till p.g.a. att det första var så dåligt.)

TROTS allt detta så hade jag ändå många trevliga stunder i Rio. Och jag tänkte för mig själv att det är en förbannat trevlig när man ändå lyckas ha en good time trots alla dessa missöden.

Det här vackra torget vid namn Largo do Boticário har varit med i Bondfilmen Moonraker!
Jag tog mig vidare till parque Lage, för att därifrån vandra upp till den berömda Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcovado.
Det är en ganska lång vandring upp till toppen och det var en betydligt mer krävande vandring än vad jag trodde, med lite klättring till och med. Det var kul! Jag stötte på den här lilla filuren på väg upp. Han stod och gluttade på mig, på bara runt en meters avstånd. Det må låta löjligt när man ser bilden, men det var ganska obehagligt. Man visste inte ifall den skulle tro att man hade mat och hoppa på en. Inte en helt obefogad rädsla när jag sedan ser några riktiga stolpskott mata apan längre ner på stigen…
Han står med öppna armar för att visa sin kärlek sägs det. Jag är tveksam.
Det var ingen beautyview direkt denna dagen. Men det gjorde inte så mycket. Det var ett behagligt väder för att vandra.
Jag tog mig till Rios superkända strand número två – Ipanema.
Istället för att spendera sista dagen på polisstation (p.g.a sexuellt ofredande) valde jag att ta mig till Sockertoppen!
Det var väldigt fridfullt uppe på Sockertoppen. Turistigt, men ändå supermysigt. Säkert inte lika mysigt vid högsäsong dock!

Detta var sista inlägget från Sydamerika för denna gången. Men det kommer snart inlägg om New York där jag mellanlandade och sedan kommer inlägget fortsätta att trilla ändå, om både det ena, men även om det andra! Stay tuned som man säger på English!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *