Riga etc.

Välkomna till denna torsdag!

Snart är det äntligen helg och hamsterlivet tar en paus. Det glädjer jag mig till. I dagens inlägg kommer ni att kunna åtnjuta bilder ifrån en harrytur till Sverige, Moas takterrass samt den lettiska huvudstaden. 

Varsågoda!

1111För ett par helger sedan beslöt sig jag, Eric Haraldsson, Moa Hedman samt Vendela Danninger att fara på en s.k. harrytur, d.v.s en shoppingtur till Svea rike.


Vi stannade till i Halden för att ta oss en titt på Fredriksten fästning. 
22222 3När vi väl hade åkt över gränsen insåg vi att Nordby center som är den närmaste gränshandeln visserligen inte hade norska matpriser, men absolut inte svenska sådana! Norrmän må hända går på den lätta, men inte vi! Vi körde ett par mil till för att finna de rätta priserna! Och en frossa utan dess like uppstod, vill jag lova! Allt det godaste som jag handlade är dock sedan länge slut…
4Moa har bjudit på fooled pork uppe på sin terrass! Efter middagen dansade vi under stjärnhimlen och kände oss fria. På bild ser ni även pinglan Jessika. Rasmus kom ävenpå besök.
5Moa och jag for på 24-timmarstur till Riga en helg. – en så kallad mikroresa. Lite mer en timme bort med flyg väntar ett nytt land, en ny stad och ny kultur. Är det inte underbart att bo i Europa? 
6910Detta lilla hus var resans huvudmål! När jag såg möjligheten att återvända till Riga så var det denna plats som jag hade i åtanke och som fällde avgörandet. Det är ett jättemysigt tehus. 
11Moa beställde in Mate och fick testa det för första gången. Mate liknar te och kaffe på det sättet att det är uppiggande. Det innehåller inte tein eller koffein utan matein. Drycken är populär i Sydamerika och framför allt i Argentina där den har status som nationaldryck. I parker sitter folk och dricker mate samtidigt som de socialiserar. Det är sätt att socialisera på, ungefär som att svenskarna fikar.  
1Vi satt i flera timmar och smuttade på vår mate samtidigt som vi njöt utav kvällssolen. 
2Vi träffade en fet katt. 
3456123Att promenera runt med Betts i en främmande stad och äta god mat. Det är livet det. 
4

Till sist bifogar jag länkar till de två föregående gånger som jag har varit i Riga. 

Ny resa till Estland och Lettland

Miniresa till Baltikum (minus Litauen) del 2 – Miniviaje a los países bálticos (menos Lituania) parte 2

DIM OCTOBRE 19 2014 2:32 (Lettland)

Puss!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *