Portugal – Nostalgia sep 2011

Jag har ju rest till så otroligt många platser som jag inte har delat av mig av till er bloggen. I dag så ska vi ta oss tillbaka till september år 2011. Efter att jag hade tagit studenten åkte jag  till Stavanger, Norge. Där jobbade jag på lager i ett par månader under sommaren. Efter det gjorde jag en resa till London och därifrån for jag till Portugal! För mig så känns Portugal som en liten okänd pärla som ofta överskuggas av grannen Spanien som är svenskarnas stora favoritmål. Men Portugal är fantastiskt vackert, har mycket att erbjuda och är framför allt billigare än sin granne. En måste ju tänka på snåltarmen också!1aMin resa genom Portugal startade i den vackra industristaden Porto. — Landets andra stad.
2a 3 4 5Staden är känd för sin vackra mosaik.
6 7 8 9 10 11Bron “Ponte Luis I” 
13 14 17 18 19 20 21 22Jag träffade en spanjor på vandrarhemmet och övade min då ytterst knaggliga spanska.  
23Porto är känt för sitt… portvin! Vinodlingarna ligger inte långt utanför staden… 
Jag gick på vinrunda. 
24 25 27 28Nu befinner vi oss helt plötsligt i Lissabon! Killen på bilden lärde jag och Kayla (en utbytesstudent ifrån USA som under ett halvår bodde hemma hos oss) känna när vi var i Rom. Jag bodde hemma hos honom och hans mamma och väninna (ev. flickvän). Han var en väldigt besynnerlig man som jag har väldigt svårt för att kunna beskriva. Poltitisk kan man beskriva honom som i alla fall. När jag var där så hade de ett projekt igång med ett ockuperat hus. 
Bilden är tagen ute på gatan. Han fann ett par kastade möbler. De användes sedan för att sitta på, mitt på trottoaren, tillsammans med vänner för att dricka lite vin och öl. Någon gång hade de även dragit ut en tv på gatan för att kunna sitta och titta på.  
29Killen visade mig runt lite i stan. (Ja, det finns en anledning till att jag inte nämner hans namn. Jag minns inte helt enkelt! Pinsamt, men sant.)
30 31 32“Killen” och Sophie var ett par sist jag såg dom tillsammans i Rom. Men inte nu längre och det var ganska så “tjafsigt” när jag var där. Sophie är en konstnärlig själ som jag fortfarande har sporadisk kontakt med. 
33 34Belémtornet är byggt till Vasco da Gamas expeditions ära. 
37Jag prövade på “pasteis de nata” som betyder gräddbakelse ungefär. Dom är utsökta.
38Det var Sophies snälla pappa som bjöd mig på bakelse och som även visade mig runt i staden. 
39 40 41 42 43 44 45 46Lissabons historiska centrum ligger på sju kullar som spårvagnar slingrar sig upp för. Det påminner lite om bilder som jag har sett ifårn San Francisco.
47Något annat som påminner om San Francisco är den här bron… 25 April-bron. Bron har ett stort symboliskt värde. Efter nejlikerevolutionen 1974 fick den sitt nya namn för att hedra revolutionsdagen. 
48 49Vi for och badade.
50 51 52 54Innan det bar hem for jag ner till den populära turistorten Faro för lite sol och bad. Jag fick en faslig feber, vill jag minnas. Men jag hann ändå njuta lite innan det bar hem. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.