Panamá del 1

paJag flydde till Panama för att undslippa de höga priserna i Costa Rica. Dessvärre så var det inte särsklit mycket billigare i Panama. Jag övernattade en natt i landets andra stad David. Där finns inget intressant för turisten så jag begav mig direkt vidare till Boquete. Boquete är känt för att vara ett nav för olika naturupplevelser. Jag ville bestiga ytterligare en vulkan som ligger i området. Men när jag fick reda på att det var en väldigt lång och mödosam vandring upp och nedför vulkanen tänkte jag om. Jag bestämde jag mig för att istället fara på en betydligt lugnare utflykt… till ett par varma källor! 
pa1 pa2 pa3De varma källorna ligger på privat mark och det innebär att det kostar pengar att få bada i dom. Se till att pruta rejält med ägaren. Jag minns inte vad vi betalade, men runt hälften av vad han föreslog tror jag. Ägaren var för övrigt en riktig skojare. Han försökte intala mig att en skallig kvinna som behövde käpp numera hade långt, fagert hår efter att hon kommit och badat i de varma källorna. Käppen behövde hon inte heller längre. 
pa4Pojke ifrån Schweiz.
pan1Jag for till Panama city – århundradets tråkigaste stad. Jag är helt enig i den kritik som min bror Eric tidigare har gett staden. Hans inlägg kan du läsa här.

Folk verkar mer nedstämda här. Precis som min bror, tycker jag att staden känns väldigt folktom. Staden ser ut som en storstad à la New York med sina skyskrapor. Detta till trots så bor här endast runt en miljon människor. Dessutom verkar det som att det vilar en förbannelse över staden. Eric förlorade sitt pass här och jag blev bestulen på min mobil. 
pan2Staden är uppdelad i två stycken huvuddelar. Den gamla stadskärnan och den nya, moderna delen med skyskrapor. 
pan3pan4pan5pan6pan7pan8pan9pan10

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *