Opa opa! Part 3.

Hejsan och välkomna tillbaka till Grekland!

Grekland är ett mycket bra matland!
Beklagar den suddiga bilden! Valde att ta med den ändå för att illustrera den trivsel som infann sig när jag, Chet och hans kamrater avnjöt en måltid tillsammans. Men ska jag vara ärlig så var jag lite skeptisk mot hans hankompis. Han fällde några kommentarer som gav indikationer på homofobi. Sedan tyckte han om Trumpen, och det gör ju inte jag. Men det gick bra att äta lite mat tillsammans ändå.
Jag var på ett litet konstmuseum där jag fick se denna staty.
De har goda bakverk i Grekland. Denna var en av mina favoriter. Den är fylld med en mandelkräm.
Jag tog mig in till agoran. Agora var under antiken centrum för stadens politiska, sociala och kulturella liv. För hemliga detaljer om besöket, var god skicka mig ett mail på mail@axellilja.se
Kleroterion – Denna mackapär användes för att slumpa vilka som skulle få olika maktpositioner när demokratin var i sin linda, i antika Grekland.
Nämen hallå! Nu har vi förflyttat oss till en plats som heter Meteora. Meteora är ett klosterkomplex där klostren är placerade högt uppe på branta klippformationer av sandsten, 400 meter ovanför en dal. Personen på bilden, som skamlöst tallar på mig, heter Lucian. Han är en gullig bögis som jag råkade stöta på när jag funderade på om jag skulle hyra en moped, för att ta mig runt mellan klostren. Han frågade lite skämtsamt om vi skulle ta och hyra en moped tillsammans. Självfallet! – svarade jag. Resten är historia. <3
Min fnaskiga look var inte uppskattad av alla. En gammal nunna glodde illasinnat på mig. Kanske hon som borde åka till helvetet efter att ha glottat på ett så oförskämt sätt??
Beauty boy
Det var lite gullig flity flirty stämning mellan oss. De fulla byxorna fick vi köpa för en slant på ett av vandrarhemmen då de trilskas med att man inte får visa sina vackra långa ben.
Jag åkte sedan tillbaka till Thessaloniki, där min resa startade. Den sista dagen i Grekland, som spenderades här, var inte den bästa. Jag väntade i timmar på att få komma på en buss ut till stranden. Bussen kom aldrig.
De hade en konstmuseum i alla fall. Museet var helt ok. Varken mer eller mindre.
Thessalonikis berömda landmärke – det vita tornet.

Tack Grekland för en løvely semester! Tack coronavirus för att du börjar ge med dig. Tack till att jag har ytterligare semester i augusti.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *