Moldavien

Hej och välkomna till Moldavien och Chișinău!

Först skulle jag vilja tacka Sofia som körde mig till flygplatsen i ilande fart, en fredagseftermiddag efter skolan. Jag hann till slut fram med ganska god marginal (med Axelmått mätt) till flygplatsen. Men utan hennes hjälp hade det aldrig gått vägen.

På gund av omstruktureringar i skolschemat landade jag i Kiev istället för Bukarest som var den ursprungliga tanken. Bussen skulle gå 21.45 från busstationen inne i centrala Kiev. Flyget från Stockholm var planerat att landa klockan 21.15. Resan från flygplatsen in till busstationen beräknades till 32 minuter enligt Google maps. Med enkel matematik förstår niatt det var en ordentlig utmaning! Jag trodde inte att jag skulle klara det riktigt själv ens. Men jag var oerhört målmedveten. Jag tryckte mig nästan längst fram när vi skulle av. Sedan sprang jag allt vad jag kunde mot passkontrollen. Jag flåsade lite överdrivet högt och tittade ledsamt på de framför mig i kön så de lät mig komma förbi. Sprang sedan till taxin. Skrek “go go go go.” Efter det frågade vad han skulle ha i pengar och gav det han begärde. Sedan gjorde taxichauffören, till pärla sitt, och körde i 150 en del sträckor och knappade in sjukt mycket tid. “Normal time” sa han lugnt och gasade på. Jag hann i tid med en ganska god marginal(!).
The outskirts of Chișinău
Det var kul att kunna få praktisera lite rumänska.
Etnografiska museet.
Jag har en speciell historia ifrån museet. Men den kan jag inte skriva om så här publikt. Ta kontakt med mig, så ska jag berätta.
Le Petit Prince – Den minsta statyn i hela Moldavien!
Moldavien är känt för sitt vin. Den här flaskan köpte jag av en barsk och snäsig kvinna i en vinshop. Vinet var gott.
Jag flydde Chișinăus stål och betong och for ut till nationalparken Butuceni
Gamla Maggan fixade maten.
Efter att att jag hade tittat klart lyckades jag efter runt en timmes frågande, få lift tillbaka till Chișinău 

Det var allt för den här gången!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *