Milano & Comosjön

Hej mina vänner, 

För några veckor sedan lämnade jag kalla Sverige för att åka till… ett nästan lika kallt Italien. Men att få känna solens strålar landa på min vackra kropp, det var en underbar känsla. 

Mina förväntningar på Milano var oerhört låga efter att flertalet vänner som jag litar på, berättat om hur tråkig staden är. Hade de rätt? Ja, skulle jag svara på den frågan. Men eftersom att mina förväntningar låg i botten överraskade ändå Milano. Italiensk mat är ju fantastisk oavsett var i Italien man befinner sig och en del vackra platser fanns det att besöka i staden trots allt, såsom Piazza del Duomo.


Jag bodde på Scream hostel. Vandrarhemmet gjorde fog för sitt namn. Det skreks och tyvärr så skreks det mitt i natten. Sängkläderna var långt ifrån fräscha och den gamla tanten i receptionen rökte inomhus. Det går inte att rekommendera det här boendet. Lägg en slant till om du ska hit, är mitt tips… Men som ni ser på bilden ovan så var trapphuset fantastiskt vackert.

Jag gick på vandringstur runt staden med andra turister. Vi stannade först till vid universitetet Ca’ Granda.

Piazza del duomo

I gallerian är det tradition att snurra runt med hälen på tjurens kulor. 

Gelato italiano!

Man får passa sig för att säga “gör vad du vill” till en samtida konstnär. Denna fina staty står framför börshuset. Milano är Italiens finansiella hjärta. Förutom börshuset, så finns av de stora industriföretagens huvudkontor i Milano. 

I denna berömda gallerian finner du lyxmode-industrins allra mest förnäma märken så som Swarovski, Gucci och Prada.  

Il duomo

Underbara, vackra, snälla, söta Stina (som inte heller tycker om Milano) tipsade mig om att fara norrut till Comosjön. 

Med tåg så tar det runt en timme innan man är framme. 

Den lilla staden, som också heter Como var supermysig!

Lago di Como

Och med detta leendet lämnar jag er för denna gången. I nästa inlägg fortsätter resan till Bergamo, som jag besökte innan jag for hem.

Fortsättning följer…

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *