Madrid i mellandagarna

I mellandagarna, efter att jag var klar med studierna som jag hade över julen, beslutade jag mig en morgon i all hast för att boka ett flyg till Madrid. I retrospekt så var det kanske inte det mest kloka beslut som jag har tagit då Corona var på uppsving. Samtidigt så visste vi inte i mellandagarna vilken otrolig Coronafest vi skulle få efter nyår.

Estatua del Oso y el Madroño. – Björnen och jordgubbsträdet är en symbol för staden.
Puerta del sol.
Plaza mayor – det stora torget.
Jámon serrano
Restaurante Sobrino de Botín som är världens äldsta restaurang. 1725 öppnades restaurangen upp och har sedan dess inte stängts ner en enda gång, trots att det har skett världskrig och pandemier under den perioden.
La catedral de la Almudena
Palacio real – Det kungliga palatset.
Atochastationen
Jag gick på konstmuseet Reina Sofía. De allra mest kända verken av Dalí, Picasso (läs Guernica) och andra fick man dessvärre inte ta foton på.
Pradomuseet.
Palacio de Cibeles
Kristallpalatset i Retiroparken.
Jag for till Sorollas museum som är helt ljuvligt! Förutom museet så är den lilla innerträdggården behaglig att hänga i. Sorolla är inte en så känd konstnär utanför landet. Men i Spanien så är han en kändis.
Gayområdet i staden.
Jag gick ut på bar och spelade bingo. Det är en märklig företeelse det där med bingo på gaybarer i Spanien. Men det är ganska mysigt. Jag stiftade bekantskap med dessa två herrar, som jag hängde med under kvällen. De var ganska galna. Minst sagt.
Bästa bakismaten! Chocolate con churros.
Retiroparken
Jag återvände till Kristallpalatset för att besöka utställningen som var där.
Det var en härlig liten resa till Madrid. Senast jag var där var på en kortvisit när jag bodde i Barcelona över dagen typ. Innan dess så var jag typ 15-16 år gammal sist jag var där. Det var häftigt att gå i mina egna gamla fotspår när jag besökte staden. Jag ska inte säga att jag är lika förtjust i staden som jag var då, även om det är en härlig stad på många sätt med mycket puls och kultur.

Jag minns när jag var 15 år och besökte staden för första gången att jag så otroligt gärna hade velat lära mig spanska för att kunna uttrycka mig obehindrat i kontakten med madridborna. Det kan jag ju nu. Så det var en häftig känsla vid tanken på att jag faktiskt har åstadkommit det.

Tack för denna gången mina vänner! Fler uppdateringar kommer inom kort. Promise. Bye.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *