Leon del 2 – Telica

leon1Jag tycker om lite udda utflyktsmål. Jag tror inte att det är många turister till exempel som stannar i en stad enkom för att titta på en gammal klocka. Men jag tyckte det var väldigt intressant i vart fall. Till saken hör, att inom samma kategori utav mer udda utflyktsmål hör det entomologiska museet som jag besökte i León. (Entomologi= Insektologi)
Museet kryllade av insekter! Särskilt fjärilar och malar, men även skorpioner och andra småkryp. Ett annorlunda museum med en besynnerlig man i mustasch som guide.
leon leon2Många vulkaner har jag nu hunnit bestiga och jag har fortfarande inte tröttnat. Vanligtvis så är jag inte den största friluftsmänniskan i världen. Men vulkaner just tycker jag om att “hika” upp för. Kanske för att en har ett väldigt tydligt mål med hiken. Att komma upp och att komma ner. 

Nu var det dags igen och denna gången hette vulkanen Telica. Telica är en väldigt aktiv vulkan som så sent som i maj hade sina senaste utbrott. På grund av detta hade vi ingen möjlighet till att få se lava. 
leon3Jag gjorde vandringen tillsammans med bland annat denna karl. 
leon4 leon5De svarta stenarna som ni ser i bild har inte varit där länge. De är stenar som spottades ut ur vulkanens krater under utbrotten i maj. 
leon6Vulkanen var väldigt enkel att bestiga. Vi besteg den i skymningsljus, vilket var extremt vackert.

På vår färd upp för vulkanen skrek vår guide dramatiskt “Håll er stilla, snälla!”. Just då passerade en svärm getingar oss. Efter att getingarna var långt borta, avslöjade vår guide orsaken till hans febrila skrik och oro. – det var mördarbin som hade passerat oss! Genom en enkel sökning på nätet får jag fram följande beskrivning: “Mördarbin är extremt aggressiva och attackerar i stora skaror även när de inte blivit störda, därav namnet “mördarbin”.” Fattar ni allvaret i den här händelsen? Vad som skulle kunna ha skett?

Men vi klarade oss och fortsatte vår strapats upp för berget…
leon7Kratern var enorm. Vi skojade om att eventuellt så bor chupacabras nere i kratern. – En varelse som dödar boskap och suger ut deras blod. Därav namnet chupacabras  som ungefär kan översättas med “getsugare”.
leon8Landskapet var makalöst vackert.
leon9 leon10Jag, spansk flicka med kryckor och hårig australiensisk pojke.
leon11Här nedan får ni två stycken videor som jag tog i fladdermusgrottan som ligger på vulkanen och som vi besökte. Det var lite obehagligt måste jag erkänna. Ormskinn…

leon12Här var det inte svårt att vara veggo inte…
leon13Efter att Adrian gett mig ett extremt passionerat, dramatiskt avskedbrev där han ger mig sin fulla kärleksförklaring (som taget ur en såpopera) var det dags att bege sig. 
leon14Från León for jag och Cherrypie till Managua. 

Une réponse sur “Leon del 2 – Telica”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.