Lago de Yojoa y Comayagua

Fler bilder kommer snart ifrån Utila. Men nu hoppar vi framåt lite i tiden. 
Jag hade beslutat mig för att på min färd mot Nicaragua, stanna till vid en sjö som heter Lago de Yojoa efter att jag varit på Utila. Detta för att undvika att behöva övernatta i San Pedro Sula eller Tegulcigalpa som är två extremt farliga städer. Lago de Yajoa är Honduras största insjö och är känd för sina talrika fåglar. 

I bussen på väg till sjön lärde jag känna en australiensk brutt vid namn Sheri. Jag vill hellre stava hennes namn så här: Cherry. Men det är kanske inte så relevant. 
Sheri och jag har sedan dess rest en del tillsammans sedan dess. Vi kommer bra överens.

1Sjön är omringad av “molnskog”. Jag förstod snabbt varför. Platsen ligger väldigt högt upp vilket gör att det är dimmigt längs med bergstopparna. 
2Ett 43 meters vattenfall vid namn “Pulhapanzak” som ligger nära sjön.
3
4 5 6När vi i tystnad satt och blickade ut över den vackra sjön kommer dessa lönsar framfarandes med deras hemska amerikanska komersmusik som basunerades ut ifrån skräniga högtalare! Please, respect da nature!
7Jag hade stiftat bekantskap med en trevlig flicka ifrån Österrike och en jobbig flicka ifrån Österrike vid sjön. Jag lämnade de båda två, samt Cherry bakom mig. De ville fara direkt till Nicaragua. Jag ville stanna till i Comayagua. Varför? För att här finns ju Amerikas äldsta klocka! Morerna var det som tillverkade klockan år 1100. Klockan fördes sedan till Comayagua utav spanjorerna 1636. Klockan tickar på och fungerar än idag! 
8Comayagua var en mysig liten kolonial stad. 
9

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *