La pascua en Barcelona

Efter en hektisk vecka så tog jag påskledigt. Och det gjorde jag på allra bästa sätt – jag for till mitt älskade Barcelona. Jag hade nästan glömt bort hur stark önskan om att få återvända har varit. I slutet av förra året så befann jag mig i Frankrike. För att fatta mig kort så var det inte den bästa tiden i mitt liv. Min vilja att återvända, att låta Barcelona trösta började växa sig starkare. När jag landade så började helt plötsligt gråta när jag såg alla butiker och dess texter skrivna på katalanska och spanska. De är mina språk,mina språk som jag valt att lära mig. Barcelona är staden som jag en gång har valt att leva i. Staden där jag har mött bland de vackraste människorna som jag känner. Staden där jag hade den bästa tiden i mitt liv hitintills. Staden som jag längtar till när jag är ledsen. Staden som är mitt hem.


Hace muchísimo tiempo que no escribo en castellano aquí en el blog. Como esta publicación habla de una ciudad hispanohablante,  la ciudad de mis sueños – Barcelona, haré un intento de escribir en castellano. Pero por favor, sea comprensible!  Hace unos años que ya no vivo en Barcelona y ya no tengo tantas oportunidades de mi español por escrito.

Había deseado volver a Barcelona durante  mucho tiempo. Ya comencé a soñar con mi vuelta cuando vivía en Francia el año pasado. En pocas palabras, no estuve bien durante esa estancia…  Mi deseo de volver, de dejar a Barcelona consolarme, se volvió cada vez más fuerte. Al aterrizar en Prat, el aeropuerto de Barcelona, rompí a llorar. Se hizo tan evidente la importancia que ha tenido ese lugar, que sigue teniendo. Me di cuenta de que el castellano y el catalán son mis lenguas. Soy yo que las he elegido aprender. Barcelona es la ciudad en la que yo he elegido vivir. Es la ciudad en la que he encontrado unos de los más preciosos seres humanos que conozco. En ella, pasé los mejores momentos de mi vida, hasta este punto.

Sueño con ella cuando estoy triste. Ella es mi hogar.


Lo siento, pero no veo el porqué escribir en español… Tarda muchísimo y ninguna persona hispanohablante lee mi blog…
Jag bodde hemma hos Manelis. Vi for till Mosquito som är en tapasrestaurang med viatnamesiska, kinesiska och koreanska tapas. Det var ljuvligt gott, en smaksensation helt enkelt. Palatum fick sig en väl tilltagen omgång av smaker som dansade i munnen! 


Jag och Manelis tog en promenad som gick mot stranden. Vi stannade till för att mumsa på stans bästa pommes frites…
Så här ser de ut. 
Rune in my <3
På Gardermoen samma morgon snöade det och vi var tvugna att vänta på avfrostning av vingarna…
Efter strandhänget for vi till La pedrera för att avnjuta högklassig konst. 

Högklassig konst
VIsta de la ciudad de mis sueños
Jag mötte upp med Míriam och Denniss (ja hans namn stavas så) för att äta. Vilka underbara människor de är. Vi talade om allt från porrindustrin till mullvadar. Alltid lika trevliga diskussioner. 
På lördagskväll hade jag blivit inbjuden på grillfest.

Felix och Rommel

Pinchos! 1 euro per styck = frosseri

Jag hade höga förväntningar på Barcelona. Jag hoppades på att staden skulle omfamna mig. Det gjorde den.  Jag lyckades fylla på mina depåer av energi under min vistelse.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *