Kjerag – Nostalgia 2011

Sommaren efter att jag hade tagit studenten så for jag, min bror Eric och ett par kompisar till Stavanger för att arbeta. Vi jobbade på lager i ett par månader och bodde i husvagn. Jag, min bror och ett par arbetskamrater åkte en helg till Kjerag som är en av Norges mest populära turistattraktioner. Än i dag så håller jag Kjerag som en av de absolut vackraste platser som jag besökt i mitt liv. 

1Kjerag är lite mer svårtillgängligt än Preikestolen som är en liknande vacker naturupplevelse. Utav den anledningen så är det mycket färre personer som tar sig upp för Kjerag. Dessutom så är det en tuffare “hike” än Preikestolen.

Det tog ett tag att komma dit. Vi stannade ett par gånger på vägen dit för att betrakta den vackra naturen.  
5 2 3 4Får gick helt fritt på vägen.
6 7 8 9 2 3 4 5 2 7Vi åkte ner i dimman…
8Ifrån den här stationen påbörjade vi vår vandring. Det tar 2.5-3 timmar upp till slutdestinationen som är Kjeragbolten. Sedan tar det ungefär lika mycket tid att ta sig ner. 
1 9 10 11Stundtals så var det ganska brant klättring.
13Det var en varm sommardag och runt 25 grader varmt. En härlig känsla att kasta snöbollar i det klimatet!
14Här har vi det som kallas för Kjeragbolten. – Den lilla stenen som sitter ihopklämd mellan klipporna. Denna plats ligger runt 1000 meter över havet och nedanför kan en se Lysefjorden. 
l{gg tiolll sossJag inspirerades av en reklam som jag hade sett på turistbyrån där en naken man stod på stenen. Det såg så vackert och naturligt ut. Såg vi tog en del fina nakenbilder på mig. Dessa bilderna kommer jag dock inte att dela med mig av här på bloggen. 
img_9483_55d00e63e087c378accd9d83 15 16Många hoppar basejump ifrån den här platsen och runt ett dussintal har också dött när de utfört hoppen. 
17 18 20 19

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *