Island med Moa & Lovisa II

Värmt välkommen tillbaka till bloggen,

Resan runt Island fortsätter.
Det är allmänt känt att mat, eller mad som det heter på danska, smakar bättre ute i den friska luften. Det stämmer verkligen. Titta bara på Lovisas nuna.


Moa fick tillfälle att få se sin allra första fyr i sitt liv. Stackars flicka.

Jag blev förkrossad när jag fick motta nyheten att Petra gått bort. Men hennes själ lever vidare och välsignar det huset hon bodde i, som fungerar som ett museum. Petra var en fattig flicka som inte hade råd att resa ut i världen. Istället för att gräma sig valde hon att resa runt i Island för att leta efter fina stenar. Hon lyckades få tag i så mycket vackra stenar att hela världen ville komma hem till henne istället.

Många fina stenar.

Vi åt middag vid sjön Lagarfljót där det sägs att en enorm orm bor! Den heter Lagarfljótsormur  och fångades på bild 2012. Odjuret är längre än en buss och har tidigare i historien orsakat stora jordbävningar när hen slagit sin feta kropp mot vattenytan! 

Här ovan har ni bildbevis.


När vi kom upp till norra Island såg vi hur det pyrde i marken både här och där. Den hör bilden är tagen vid Hverir.

Det ryktas om Dettifoss är det mest kraftfulla vattenfallet i hela Europa. Det hade inte förvånat mig i alla fall om ryktena skulle stämma. Vattenfallet var massivt! Milda Matilda vad många liter vatten som konstant föll stadigt neråt! Det var en väldigt häftig upplevelse att få se.

Kuriosa:

Dettifoss figurerar i science-fiction-rulle Prometheus, där den ska föreställa det primitiva, tidiga landskapet på en jordlik planet.

Stóragjá är en ravin som döljer små grottor med azurblått geotermiskt vatten. Platsen är lite av en dold pärla som ofta missas av turister som hellre vill fara direkt till Grótagjá.

Grótagjá har blivit ett omåttligt populärt turistmål eftar  att det har förts otukt i en känd serie vid namn Game of Thrones. Grottan är med i den femte episoden i den tredje säsongen.

Vi unnade oss ett bad i Mývatn naturbad!

Det var himmelskt! Huden blev mjuk som sammet.

Gudarnas vattenfall – Goðafoss 

Bejbies

Lunch i det fria efter att vi äntligen hade fått besöka Rúmfatalagerinn och köpt sovsäck.
Vi gick på ett fint konstmuseum vid namn Safnasafnið – The Icelandic Folk and Outsider Art Museum.

Sedan njöt vi i solljuset.

Fortsättning följer…
Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *